Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Érdemes felkészülni, drágulni fog a taxizás

TÉMÁK:
#áremelés
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke bejelentette, emelni fogják a taxizás árát.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a növekedés.hu-nak számolt be arról, hogy emelni fognak a tarifákon, sőt, egyes társaságoknál az is tervben van, hogy teljesen megszüntetik az előrendeléseket, miután elmondásuk szerint így is túl nehéz autóhoz jutni, és nem jó a taxisnak, ha sokat kell várakoznia egy címen az utasra.

A szövetség elnöke az emelés kapcsán közölte:

“A taxizás ára hamarosan nőni fog, de hogy pontosan mennyivel az még nem dőlt el. A tárgyalások már decemberben megkezdődtek, de a közelgő karácsonyi ünnepek miatt úgy döntöttünk, hogy januárban folytatjuk az egyeztetéseket.”

Metál Zoltán elmondása szerint azért emelik az árakat, mert a kormány megszüntette az üzemanyagokra vonatkozó ársapkát, illetve nem ideális az elszálló infláció sem. Az ársapka kapcsán kijelentette:

“Naivak voltunk akkor, amikor azt hittük, hogy az üzemanyagár-sapka megszűnésével a kivezetési időszakban meglévő piaci ár az üzemanyagok esetében stagnál, vagy inkább csökkenő tendenciát mutat. Nem így történt. Azóta azt tapasztalhatjuk, hogy naponta és folyamatosan emelkedő üzemanyagárral kell kalkulálnunk, ami nem könnyíti meg a taxi-tarifa optimális kialakítását.”

Arra is kitért, hogy az ünnepi időszakban alig lehetett találni taxit a fővárosban, ennek okán pedig több társaság is eldöntötte, hogy nem fogadnak be előrendeléseket. Mindezt azzal indokolták, hogy esetenként akár 15-20 percet is kell várnia egy taxisnak az utasra, pedig ennyi idő alatt akár egy másik fuvart is teljesíthetnének.