Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

Érdekes információk derültek ki a magyarok oltási kedvéről

Székesfehérvár, 2021. március 15. Beoltanak egy kokárdát viselő férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én. MTI/Vasvári Tamás
not image

Kornis Vivien

2021. március 16. - 11:26

Egy friss kutatás szerint az elmúlt hetekben jelentős mértékben csökkent a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság hazánkban.

Az Ipsos nemrég közzétett közvélemény-kutatásából kiderül, hogy minden korosztályban csökkent a bizonytalanok aránya a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban, azonban még a 40 év feletti résztvevőknél a vakcina irányába nőttek a számok, a 40 év alattiaknál nőtt az oltást ellenzők aránya.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

A 24.hu összefoglalója szerint úgy tűnik, hiába csökken a koronavírus-fertőzés következtében életüket vesztők átlagéletkora igen meredeken a járvány harmadik hulláma során, a 40 év alattiak körében az oltásellenesség erősödik.

A vakcinát elutasítók aránya a 30 év alattiaknál a legmagasabb, 56 százalékos, és csak 32 százalékuk szeretné megkapni az oltást. Ez az 50 év felettiek körében éppen ellentétes arány; az oltást ellenzők fele 40 év alatti, nemi különbségek azonban nemigen vannak. 

Azzal, hogy az oltási sorrend felállításában az egészségügyi dolgozóknak kell előnyben részesülnie, a legtöbb magyar egyetért. Az orvosokkal, ápolókkal szemben a rendőrök, a postai dolgozók, a tömegközlekedésben dolgozók és az élsportolók nem népszerűek az első helyen beoltandók listáján. 

A kutatássorozat március eleji eredményei szerint a fiatal felnőttek nem csak az egészségügyben, de az oktatásban és egyéb állami intézményekben dolgozókkal, valamint a náluk idősebb korosztályokkal szemben is előzékenyek az oltási sorrend tekintetében

– mondta el Földes Annamária, az Ipsos járvánnyal kapcsolatos kutatássorozatának vezetője.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.