Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

Soron kívül hívtak össze ülést az ENSZ Biztonsági Tanácsba, még ma sor kerülhet rá

Több állam is rendkívüli aggodalmait fejezte ki az Ukrajnában folyamatosan romló humanitárius helyzet miatt.c

...svg content...Fotó: EPA/Justin Lane
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Diplomáciai források alapján a The Guardian arról számolt be, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Albánia, Norvégia és Írország is kérvényezte, hogy találkozzanak az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Az ENSZ brit diplomáciai missziója például közölte, hogy Oroszország konkrétan háborús bűntetteket követel el azzal, hogy civileket vesznek célba. Mint fogalmazott, Oroszország illegális háborúja Ukrajna ellen mindenkire nézve fenyegetés. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

Oroszország pedig eközben arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy halasszák el a szavazást arról a határozatról, amely az ukrajnai humanitárius helyzetről. Eredetileg szerdára írták ki az erről szóló szavazást, majd ezt előbb csütörtök délutánra, majd péntek reggelre tették át.

A The Guardian megjegyzi, hogy az is elképzelhető, hogy az egész határozati javaslatot visszavonják, mivel Moszkva legfőbb szövetségesei nem támogatják azt. Ennek viszont egyébként sem lett volna jogi kötőereje.

A brit lapnak egy másik diplomáciai forrás azt is elárulta, hogy már megindultak a tárgyalások arról, hogy Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke az ENSZ Közgyűlése előtt beszéljen, mint ahogyan azt tette többek között az amerikai törvényhozás előtt.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Elsüllyedt egy teherhajó Tajvannál a pusztító tájfun alatt, nem találják a legénységet

Egy kilenc főből áll teherhajó süllyedt el Tajvannál a tájfun idején, egyelőre nem találják a személyzetet.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.