Ennél szerényebb már nem is lehetne Lionel Messi

not image

A T-800-as

2020. október 17. - 03:39

Az argentin legenda az elmúlt években sokkal inkább a csapatjátékra kezdett el koncentrálni, bár ennek ellenére továbbra is őrült módon termeli a gólokat.

Az argentin legenda az elmúlt években sokkal inkább a csapatjátékra kezdett el koncentrálni, bár ennek ellenére továbbra is őrült módon termeli a gólokat.

Lionel Messi egy olyan karriert tudhat majd maga mögött, amire talán soha nem lesz már példa. A legendák között is a legnagyobbnak tartják, aki számos rekordot döntött meg. 33 éves, de még lehet pár igazán erős éve.

A szezonok ideje alatt fejben is változott a Barcelona „talizmánja”, és elmondása szerint már kevésbé a gólok megszállottja, más szerepet tölt be a csapatánál, mint azelőtt. A veterán argentin a termékeny gólszerzéséről is ismert, ugyanakkor már nagyobb elégedettséget jelent számára, ha a csapat jól játszik.

Már kevésbé megszállottja a góloknak, és inkább arra koncentrál, hogy csapatjátékos legyen. A katalán gárda első embere a 734 mérkőzésén 635 gólt szerzett. Emellett 256 gólpasszt osztott ki, ami szintén egy egészen lenyűgöző szám.

„Ma már kevésbé vagyok megszállott a gólok iránt, és igyekszem minél többel hozzájárulni a csapat munkájához.” – idézte Messi nyilatkozatát (Garganta Poderosa magazin) a goal.com. Leo számára nagyon fontos az összhang, és az, hogy a csapat igazán jól játsszon, ami felülírja a személyes céljait.

Természetesen a vírushelyzetről sem feledkezik meg, és ott segít, ahol csak tud a hatalmas vagyona és a neve segítségével. „A járványban minden alapvető szükségletet meg kell tartanunk. Ilyen például a víz, az étel és az áram.” – tette hozzá Messi, aki az év elején 1 millió eurót ajánlott fel a vírus elleni harcban.

„Büszkének érzem magam, amikor látom, hogy az emberek miképpen vesznek részt az argentin közösségi konyhák és az étkezők munkáiban, különösen ebben a nagyon nehéz időkben, amiket jelenleg élünk meg.”

„Az egyenlőtlenség az, ami a legnagyobb problémát jelenti a társadalmunkban, és mindenkinek együtt kell működnie ennek javításában.” – fogalmazott Messi, akinek a szerződése a következő nyáron jár le a Barcelonánál, és állítólag a Manchester Cityhez tart, bár 2014-ben a Chelsea-hez lehetett nagyon közel.

Az év egyik legnagyobb bombáját lőtte: kegyetlen nagy gól lett belőle – videóval