Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

Emberi hiba okozta a görögországi vonatszerencsétlenséget

A görög miniszterelnök bejelentette, emberi hiba okozta a vonatszerencsétlenséget, mely sok ember halálába került.

...svg content...Fotó: A görög miniszterelnöki iroda által közreadott képen Kiriákosz Micotakisz görög kormányfő (j2) és Kosztasz Karamanlisz közlekedési miniszter (b) látogatást tesz a közép-görögországi Lárisza városa közelében történt súlyos vasúti baleset helyszínén, ahol egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra. Az ütközéstől több kocsi kisiklott, és lángba borult. A szerencsétlenségben legkevesebb 36-an életüket vesztették, 85-en megsérültek. MTI/AP/Görög miniszterelnöki iroda/Dimtirisz Papamicosz
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Azonnal tudni lehetett, hogy nagyon nagy a baj, miután egy személyvonat és egy tehervonat egymásnak rohant, frontálisan. Nem sokkal éjfél előtt történt a szerencsétlenség a keddi napon, sokaknak esélyük sem lehetett a túlélésre.

Egyre több áldozatról jelentenek, akiknek a száma hamar 30 fölé nőtt. Arról egyelőre nincs pontos információ, hány nő és férfi, fiatal hunyhatott el Görögország történetének egyik legborzalmasabb balesetében.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is a részvétét fejezte ki, majd nem sokkal később a görög elnök, Kyriakos Mitsotakis bejelentette, emberi hiba okozta a két vonat frontális összeütközését, és az emberek halálát.

Eddig legkevesebb 38 áldozatról tudni, ami egyúttal az ország legsúlyosabb vasúti tragédiája. „Minden jel arra mutat, hogy a dráma sajnálatos módon elsősorban egy tragikus emberi hiba miatt következett be.” – idézte a Barrons a cikkében a miniszterelnököt az AFP nyomán.

A tragédia után Kosztasz Karamanlisz görög közlekedési miniszter úgy döntött, lemond, aki a vasúthálózatért volt felelős. Hangsúlyozta, kötelességének érzi, hogy lemondjon, miközben őszinte részvétét fejezte az elhunytak családtagjainak.

Elmondta, a görög vasúthálózatot a 21. századi normákkal összeegyezhetetlen állapotban vették át, és az elmúlt 3,5 évben mindent megtettek azért, hogy javítsanak ezen. „Sajnos az erőfeszítések nem voltak elegendőek ahhoz, hogy megakadályozzunk egy ilyen balesetet.”

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.