Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

24-en kórházba kerültek, miután felborult egy embercsempész kisteherautója

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 23:54

Domaszék külterületén egy kanyarban borult fel egy embercsempész vezette furgon, melyben két tucatnyi illegális bevándorló utazott.

A baleset 2021. november 11-én 17 óra 15 perc körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult – olvasható a Police.hu közleményében.

A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

A járművet egy magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak.

A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.