Dollár
388,93 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
469,65 Ft
Bitcoin
22,952 $

Eltűnése után 16 évvel találtak meg egy rendőrt

Fotó: Flickr/alarabiya
not image

Borbély Fanni

2021. március 21. - 22:19

A rendőrség úgy véli, hogy megtalálták az Asain néven ismert Zainal Abidint, aki az indonéziai Aceh-ben, a 2004-es karácsonyi, 230 ezer ember életét követelő cunami után eltűnt tízezrek egyike volt.

A 16 évvel ezelőtti tragikus kimenetelű cunami során eltűnt rendőrt vélhetően egy pszichiátriai kórházban találták meg a hatóságok. 2004-ben Indonézia Aceh tartományának partjainál egy 9,1-es erősségű rengés rázta meg a térséget, majd okozott elképesztő pusztítást. A cunami rengeteg ember életét követelte Indonéziában, Srí Lankán, Indiában, Thaiföldön és további kilenc országban.

Soron kívül Közel 180 ezer Yettel-ügyfélnek jár pénz, sms-ben kapnak értesítést az érintettek

2009-ben a falu vezetője egy kóborló férfira lett figyelmes, ám mivel személye nem volt ismert, beengedték a Banda Aceh elmegyógyintézetbe, ahol végül ott is maradt, ám az intézmény nem árulta el, hogy milyen elmeállapotban van a férfi.

A férfi fotóját elkezdték terjeszteni a közösségi médiában, innen figyelt fel a felvételre a rendőrség is, akik azt gyanították, lehetséges, hogy a beteg a cunami során eltűnt rendőr, Zainal Abidin.

Az Aceh Tartományi Rendőrség jelenleg nyomozást folytat és úgy véli, hogy megtalálták Asepet, de a jelentések szerint a végső ellenőrzésre várnak, és megpróbálják felvenni a kapcsolatot a férfi nyugat-jávai családjával.

A feltételezett rendőrtől ujjlenyomatot vesznek, és elvégeznek egy DNS-tesztet is, továbbá más típusú azonosítási módszereket is alkalmaznak, hogy mihamarabb kiderüljön, valóban Asepről van-e szó.

Amikor a karácsonyi földrengés egy törésvonalat nyitott mélyen az Indiai-óceán alatt, egy 17,4 méter magas hullámot indított el, s másodpercek alatt egész közösségeket törölt le a térképről.