Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Ez az elsöprő népszerűségnek örvendő dubaji csoki eredettörténete

Ez az elsöprő népszerűségnek örvendő dubaji csoki eredettörténete

Ez az elsöprő népszerűségnek örvendő dubaji csoki eredettörténete
Fotó: Freepik

Megdöbbentő intenzitással robbant be a magyar köztudatba a dubaji csoki, most pedig elhoztuk a népszerű édesség eredettörténetét azoknak, akik eddig még nem hallottak róla.

Az ikonikus dubaji csokoládé, mely az utóbbi időben az internetet és a magyarok szívét is meghódította, a Fix Dessert Chocolatier nevéhez fűződik. Ez a dubaji édességműhely kézműves technológiával, válogatott alapanyagok felhasználásával készíti a csokoládét, mely a helyi ízeket és hagyományokat modern csokoládékészítési technikákkal ötvözi.

Az eredeti dubaji csoki kizárólag a Fix Dessert Chocolatier üzleteiben készül, kézzel, gondosan temperált tej- vagy étcsokoládéból. A tölteléke a közel-keleti édességekben gyakran használt pisztáciapaszta, melyet ropogós kadayif tésztával kombinálnak.

A kadayif tészta egy hagyományos arab édesség alapja, mely szálas, roppanós textúrát kölcsönöz a csokoládénak. A végeredmény egy rétegzett, gazdag ízvilágú édesség, melyet arany- vagy pasztellszínű dekorációval díszítenek, a luxust és a közel-keleti kulturális örökséget idézve.

Az egyedülálló csokoládé mögött Sarah Hamouda, a Fix Dessert Chocolatier alapítója áll, aki 2001-ben indította el vállalkozását Dubajban. Az extra töltelékes csokoládé ötlete személyes élményéből fakadt: második terhessége alatt olyan édességre vágyott, mely egyszerre nyújt különleges ízélményt és textúrát.

Ez vezetett a ropogós, töltött csokoládészeletek koncepciójához, melyek hatféle ízváltozatban érhetők el, kizárólag az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban és Abu-Dzabiban.