Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Nem jöhet Európába a Cybertruck, ez áll a háttérben

Az óriási pickup nem felel meg a gyalogosvédelmi előírásoknak.

Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, a Tesla végre tényleg leleplezte a Cybertruckot, az első megrendelők már kézhez is kapták az Egyesült Államokban. Ezzel több évnyi várakozás és rengeteg találgatás végére került pont.

Nemrégiben viszont rossz hír is érkezett: mint kiderült, nem lehet Európában forgalomba helyezni a Cybertruckot, mivel nem felel meg az előírásoknak, és egyelőre úgy tűnik, hogy átalakítás után sem fog. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

A Totalcar szerint a legnagyobb gond a gyalogosvédelemmel adódik: a hatalmas elektromos pickup élei nem kompatibilisek az európai szabályokkal. Felmerült a kérdés, hogy áthidalható-e a probléma a típus átalakításával, de sajnos erre nincs mód.

A Tesla vezető mérnöke, Lars Moravy a TopGear-nek arról nyilatkozott, hogy a Cybertruck 1,4 milliméter vastag, rozsdamentes acél paneljeinek éleit nem lehet olyan mértékben lekerekíteni, amit az európai szabályok megkövetelnének.

De arról is szót ejtett, hogy az autó saját tömege 3,1 tonna, amivel elméletileg még nem feszegetné a B kategóriás jogosítvány határait, de megpakolva biztosan túllógna a 3,5 tonnás megengedett össztömegen.