Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

A Tesla végre tényleg leleplezte a Cybertruckot, ezeket érdemes tudni róla

Óriási rakodótér van benne, más elektromos járműveket is lehet vele tölteni, ráadásul az autó sosem látott gyorsulást mutat.

Fotó: A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó új, Cybertruck nevű terepjárója a kaliforniai Buena Parkban 2023. december elsején. A futurisztikus megjelenésű jármű szállítása közel négy év késéssel indult meg, a modell ára végül 60 990 dollárról (vagyis mintegy 21,3 millió forintról) indul, ami több mint 50 százalékkal magasabb, mint amennyire a vezérigazgató Elon Musk 2019-ben becsülte a Cybertruck majdani árát. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Több mint négy évvel az első bemutatója után a Tesla végre tényleg leleplezte a Cybertruckot – írja a 24.hu a RoadandTrack beszámolójára hivatkozva. A vezérigazgató, Elon Musk is elmondott néhány dolgot a texasi Austinban csütörtökön megrendezett eseményen, amely által kiderült, hogy a cég első elektromos terepjárója minden szempontból unortodox: ár, gyorsulás és megjelenés terén is.

Kiemelik, a Cybertruck három verzióban lesz elérhető, amelyekben felfelé lépdelve a kategóriák között mindig egyel több motort találunk. A három motoros Cyberbeast a jelenlegi információ szerint 100 ezer dollárba kerül (áfa nélkül nagyjából 35 millió forint), rozsdamentes acél külsővel rendelkezik, nincsenek rajta ívelt vonalak, azaz teljesen szögletes, emellett óriási rakodótér van benne. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Mint írják, az első tesztek szerint kiviteltől függően 400-550 kilométeres hatótávra lehet számítani. Az autó sosem látott gyorsulást mutat: a legerősebb modell 2,6 másodperc alatt képes elérni a 0-ról 100 km/h-ra történő felgyorsulást. A Tesla ennek demonstrálására bemutatott egy videót, amin a Cybertruck legyorsul egy új Porsche 911-est, miközben egy ugyanolyan autót vontat maga mögött.

Meglepő újítás az is, hogy a kocsi kormánykerekét nem lehet 180 foknál jobban elfordítani, továbbá a háromtonnás terepjáró több mint 5 és fél méter hosszú, 180 centi magas, illetve közel két és fél méter széles. Érdekesség, hogy az autóval más elektromos járműveket is lehet tölteni, sőt, Marcus Brownlee szerint akár a házunkat is ráköthetjük egy időre az autóra. De azt is érdemes megjegyezni, hogy ezen az autón található meg a világ legnagyobb szélvédője, és ablaktörlője is.

Korábban megírtuk, hogy Musk november elején kijelentette: a Tesla célja, hogy évente 200 ezer darab Cybertruckot gyártson le. A cég egy korábbi jelentése szerint valamivel több mint 125 ezer ilyen típusú jármű előállítására van kapacitásuk évente, ám a milliárdos szerint van rá esély, hogy 2025-re 250 ezerre emeljék ezt a számot.