Elon Musk élő adásban árulta el, hogy Asperger-szindrómája van

Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer
not image

Borbély Fanni

2021.május.9 - 18:44

Arra a kérdésre, hogy pontosan mi is az a Dogecoin, Musk “megállíthatatlan járműnek” nevezte a kriptopénzt – amelynek piaci értéke jelenleg 72 milliárd dollár körül van –, amely átveszi a világuralmat.

Elon Musk azzal kezdte a “Saturday Night Live” debütálását, hogy kijelentette, ő az első Asperger-szindrómás ember, aki az amerikai vígjáték szkeccsműsor házigazdája.

“Vagy legalábbis az első ember, aki ezt beismeri”

– mondta.

A Tesla és a SpaceX mögött álló excentrikus technológiai vállalkozó nyitó monológjában magyarázatot adott néhány korábbi, szemöldökráncoló viselkedésére is.

“Nézze, tudom, hogy furcsa dolgokat mondok vagy posztolok, de egyszerűen így működik az agyam. Mindenkinek, akit megbántottam, csak annyit szeretnék mondani, hogy újra feltaláltam az elektromos autókat, és embereket küldök a Marsra egy rakétahajóval. Azt hittétek, hogy én is egy nyugodt, normális csávó leszek?”

Muskot korábban olyan lépések miatt érte kritika, mint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet nyilvános kifigurázása és a Thaiföldön rekedt fiúkat mentő barlangi búvár “pedofil fickónak” nevezése.

Az SNL-ben azonban a milliárdos a saját kárára is humorizált: viccelődött a tweetjeivel, fia szokatlan nevével – X Æ A-12 – és azzal, amikor Joe Rogan podcastjében füvet szívott.

Továbbá természetesen a kriptovaluták nagy támogatójaként ismét felsorolta a Dogecoin előnyeit, azonban beismerte, az egész egy viccnek indult.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mi is az a Dogecoin, Musk “megállíthatatlan járműnek” nevezte a kriptopénzt – amelynek piaci értéke jelenleg 72 milliárd dollár körül mozog –, amely “át fogja venni az uralmat a világ felett”.

Egy héten belül másodszorra úgy tűnt, hogy a világ második leggazdagabb embere hajtja a digitális eszköz értékét. Nem sokkal azután, hogy a közelmúltban Musk Twitteres jóváhagyása után megugrott a kriptovaluta értéke, az SNL előadása alatt rövid zuhanórepülésbe kezdett.

A CoinDesk szerint az adás alatt 49 centig esett vissza a műsor előtti 74 cent körüli csúcsot követően. A műsorban szereplők hangot adtak meglepettségüknek, hogy a tech-milliárdos pontosan miért is akar csatlakozni a műsorukhoz.

Mivel az élő adás idején volt aktuális a kínai rakéta a Föld légkörébe való visszatérése, arra a következtetésre jutottak, hogy az techgurunak “alibire van szüksége”.