Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Elismerésben részesült egy öngyilkossági kísérletet megakadályozó tatabányai rendőrnő

Először telefonon keresztül, majd személyesen dolgozott azon, hogy a férfi ne vesse ki magát az ablakon.

Fotó: Depositphotos
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A police.hu beszámolója szerint a rendőrségre kedden kora este tett bejelentést egy nő, miszerint öccse a tatabányai lakásában öngyilkos akar lenni. A mentőszolgálat munkatársai kimentek a megadott címre, de az ott lakó férfi nem engedte be őket a lakásba. Sőt, kijelentette, ha valaki bemegy, ő kiugrik az ablakon.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, Tóth Andrea r. főtörzszászlós telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, akivel hosszasan elbeszélgetett. Az elkeseredett ember személyesen akart találkozni az egyenruhással, így a kolléganőnk azonnal a helyszínre sietett. Mikor megérkezett az ügyeletes, a férfi ajtót nyitott. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Az egyenruhások így végül bejutottak a 46 éves tatabányai lakos otthonába, így sikerült megakadályozni, hogy kárt tegyen magában. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Példamutató szolgálatellátásáért Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőr-főkapitány ünnepélyes állománygyűlés keretében elismerésben részesítette Tóth Andrea r. főtörzszászlóst.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.