Legalább egy ember elhunyt a keddi kórháztűzben Budapesten

Budapest, 2021. április 6. A fővárosi Szent Margit Kórház Gelléri Andor utcai bejárata 2021. április 6-án. Tűz volt a III. kerületi Bécsi úti egészségügyi intézmény egyik kórtermében, ahol a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren. A nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2021. április 6. - 11:49

Legfrissebb információk szerint legalább egy halálos áldozata van a kedd hajnalban történt kórháztűznek.

Meghalt egy ember a Szent Margit Kórházban kedd hajnalban történt tűzeset következtében; az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A kórház egyik kórtermében keletkezett tűz. Az égő kórteremből a rendőrök két embert vittek ki; a sérültek egyike a gondos ellátás ellenére is életét vesztette. A tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre – írta a rendőrség.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren a III. kerületi Bécsi úton található kórház egyik kórtermében, az érintett szintet kiürítették.