Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Kecskemét megnyugodhat, végre elfogták az üzleteket fosztogató férfit

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. november 7. - 12:13

A férfi nem válogatott: vegyesbolt vagy kisvendéglő, neki mindegy volt, s mint kiderült, augusztus óta legalább 18 alkalommal lopott.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai egy 2021. augusztus 27-én hajnalban tett bejelentés nyomán kezdtek széleskörűen vizsgálódni, melynek eredményeként egy sorozatbetörőhöz jutottak el. A késő augusztusi napon egy kecskeméti üzletvezető tett feljelentést a rendőrségen, mert a vegyesboltjába betörtek, és onnan közel százezer forintnyi készpénzt vittek el.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Másnap egy ismeretlen két egymás mellett álló büfé redőnyeit feszítette fel. Mindkét helyen kutatást végzett, és az egyik helyen talált is némi pénzt, amit magához vett. Szinte egy nap sem telt el, egy dohánybolt tulajdonosa értesítette a rendőrséget arról, hogy a boltjának ablakát befeszítették, így lopták meg.

A következő néhány napban további, az előzőekhez kísértetiesen hasonló bűncselekmények történtek városszerte és a közeli településeken, miközben a rendőrök nagy erőkkel nyomoztak az alkoholt, táblagépet, telefont, de még egy egész kasszát is eltulajdonító tolvaj után.

A kamerafelvételek begyűjtés és elemzése, valamint a nyomok rögzítése és az adatgyűjtés végül eredményre vezetett: beazonosították azt a 21 éves lakitelki férfit, aki a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható. A fiatal azonban bujkált a hatóságok elől, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A nyomozók végül szeptember 1-én délelőtt egy igazoltatás során elfogták, előállították, őrizetbe vették, és 18 rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a betörőt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében az eljárás befejeződött, a police.hu beszámolója szerint pedig a rendőrök az ügy iratait vádemelés javaslatával küldték meg a kecskeméti járási ügyészségre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.