Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Budapesti sorozatbetörő trió ellen emelt vádat az ügyészség

Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy trióval szemben sorozatbetörés és bolti lopások miatt, fegyház- és börtönbüntetést indítványozva.

A vádirat szerint két 31 éves és egy 29 éves férfi 2020 decemberében és 2021 januárjában Budapest szerte – a II., a IX., a XI. és a XIII. kerületben – 6 lakásba próbáltak meg betörni, és 5-be be is jutottak. Az volt a módszerük, hogy az egyik 31 éves férfi benyomta az ablakot, vagy, ha az nyitva volt, bemászott, illetve kifeszítette a teraszajtót, társai pedig odakint figyeltek. A tolvajok műszaki cikkeket és az egyik helyen egy közel 300 éves Bibliát is zsákmányoltak – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A 29 éves vádlott terhelt társaitól függetlenül, alkalmi társakkal is követett el bűncselekményeket. 2020 novemberében egy XI. kerületi bevásárlóközpontban ruhákat, 2020 decemberében egy X. kerületi üzletben illatszereket lopott.

A budapesti nyomozók 2021 januárjának végére azonosították és elfogták a triót. Ebben szerepet játszott, hogy egyikük értékesítette a lopott Bibliát.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a három férfival több rendbeli üzletszerűen, és részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és lopás kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

A vádlottak közül a két 31 éves többszörös és különös visszaesőnek minősül. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ezt a két vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, harmadik társukkal szemben pedig szabjon ki végrehajtandó börtönbüntetést.

Az egyik 31 éves férfi jogerős szabadságvesztés büntetést tölt, két társa közül az egyik letartóztatásban van, a másik bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyhöz kapcsolódó videón a 29 éves férfi látható, amint két másik, alkalmi társával együtt egy illatszer boltba lép be, ahol – takarásban – árut rejt el.