Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Az Elf Bar után a Poco Bar a fiatalok kedvence

Noha az Elf Bar már betiltásra került Magyarországon, megjelent egy új verziója, a Poco Bar.

...svg content...Fotó: NAV
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az elmúlt hónapokban érkeztek az első jelentések a Poco Bar kapcsán, mely jóformán az Elf Bar új verziója. A 24.hu több szakértőt is megkérdezett annak kapcsán, hogy a hatóságok hogyan tervezik megakadályozni a terjedését, és mit gondolnak, mennyire kockázatos a dohánytermék a fiatalokra nézve.

Várdi Katalin tüdőgyógyász, szomnológus a Poco Bar kapcsán úgy fogalmazott, a legfontosabb és legijesztőbb információ vele kapcsolatban az, hogy jóformán a „végtelenségig lehet szívni”, ami nikotin-túltelítettséget okozhat. Elmondása szerint „a gyerek nem áll neki spórolni, hogy beossza a cigit”, hanem „gy délután alatt elszív egy-, öt- vagy akár tízdoboznyit belőle”. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A portál megkeresésére az NNGYK azt közölte, a termékeken, patronokon feltüntetett nikotinkoncentráció sok esetben jelentősen eltér a folyadékban lévő tényleges mennyiségtől, sőt, már a terméken adott esetben jelzett, jellemzően 3-5 százalékos nikotinkoncentráció is arra utal, hogy egy patronban annyi nikotin van, mint egy hagyományos cigaretta 2-5 dobozában összesen.

Várdi Katalin elmondása szerint további probléma, hogy se a készülék, se az oldat nincs bevizsgálva, így a szervezetre gyakorolt hatásait sem lehet konkrétan megállapítani. Azt is problémásnak nevezte, hogy a „kreatív gyerekek” akár „marihuánát is tölthetnek bele”, vagy bármi mást, amivel legsúlyosabb esetben elégethetik a tüdejüket.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) az ügy kapcsán megerősítette a portálnak, „az illegális termékek esetében tehát nemcsak a dohányzásból fakadó káros egészségügyi hatásokkal kell számolni, hanem hibás és kifejezetten veszélyes műszaki megoldásokkal is”, például „a bevizsgálatlan készülékek túlhevülhetnek, felrobbanhatnak, ezáltal súlyos sérüléseket is okozhatnak”.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.