Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Élelemmel, tűzifával, anyagi támogatással is segít a Felebarát program

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 30. - 17:08

Az elszálló energiaárak és az infláció komoly anyagi kihívást jelent számos háztartásnak, így az eddigieknél jóval többen kértek segítséget.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nemrégiben féléves adománygyűjtést hirdetett, mégpedig Felebarát címmel, hogy a befolyó összegből személyre szabott segítséget tudjanak nyújtani a rászoruló családoknak.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Kiemelték, hogy szeptember végéig közel 1000 adománykérelem érkezett tűzifa-támogatásra, ami az elmúlt évekhez képest kimagaslónak számít, így a céljuk az, hogy minél több krízishelyzetben lévő családot támogathassanak, miközben hasznos, a háztartási kiadások csökkentését célzó kiadványokat is átadnak.

A karitatív szervezet tájékoztatója szerint az adománygyűjtés most annyiban más, hogy egyetlen féléves lakossági, vállalati és gyülekezeti gyűjtést hirdettek, s ezzel a kérelmezőknek élelmiszercsomagot, tűzifát vagy pénzügyi támogatást jelentő adománykártyát szeretnének adni.

Utóbbi egy előre meghatározott összeggel feltöltött bankkártya, amellyel a szeretetszolgálat több hónapon keresztül segíti majd anyagilag a rászorulókat, akik az összeget akár számlák befizetésére, gyógyszerek kiváltására vagy bevásárlásra is költhetik – írta a BAMA.

A Felebarát adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet bankszámlájára való utalással (közlemény: „Felebarát”) lehet csatlakozni.