Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Folyamatosan bővíti saját EV-töltőhálózatát a Shell a Tesco parkolóiban

Jelenleg több mint 55 ezer nyilvános és magán töltőpontot üzemeltetnek világszerte, de 2030-ra 200 ezer ilyen pont működtetését tervezik.

...svg content...Fotó: Shell
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tovább növeli Shell Recharge EV-töltőhálózatát a Shell Hungary – írja a Portfolio a cég közlése alapján. Mint kiderült, szerdán kezdték meg működésüket az első hat helyszínen a Tesco hipermarketek parkolóiba telepített töltőoszlopok a bicskei Csabdi úti, a XIV. kerületi Pillangó úti, a XVII. kerületi Pesti úti, a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úti, a tatai Győri úti és a tatabányai Bláthy Ottó utcai Tesco hipermarket parkolókban.

A normál- ill. gyorstöltést is biztosító oszlopok 11-100 kw közötti teljesítményt nyújtanak, és egy helyszínen egy időben három töltőberendezésről összesen hat gépjárművet tölthetnek az ügyfelek. Az AC (váltóáramú) normál töltők hosszabb idejű parkolásokhoz ideálisak, míg a DC (egyenáramú) töltők útközben vagy töltőállomásokon való gyorsabb töltésre szolgálnak – részletezik. De a közleményben arról is szót ejtenek: Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A Shell 36 töltőponttal működő saját EV-töltőhálózata az elkövetkező hónapokban folyamatosan bővül, és az év végére országos lefedettséggel kínál majd minden töltési igényre kiterjedő EV-töltési lehetőséget. Jelenleg több mint 55 ezer nyilvános és magán töltőpontot üzemeltetnek világszerte, és 2030-ra 200 ezer ilyen pont működtetését tervezik. A Shell Powering Progress stratégia alapján pedig 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalattá akarnak válni – jegyzik meg.

Ebben a cikkben arról is beszámoltunk, hogy véget ér egy korszak, bezár a főváros szívében található benzinkút. Mindezt Pikó András polgármester jelentette be korábban, de egyéb információkkal is szolgált az ügy kapcsán. Februárban pedig arról érkezett hír, hogy megszületett a megállapodás a Tescónál, s fény derült rá, mennyivel növekednek a bérek. Illetve azt is megírtuk, hogy kutatók rájöhettek, mi lehet a kulcs a nagyobb hatótávú villanyautókhoz.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.