Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Ezért kerülik az autótolvajok az elektromos kocsikat

Ezáltal pedig jóval vonzóbbá válhatnak a leendő vásárlóknál, hiszen megnyugtató lehet a tudat, hogy az autólopásban utazók nagy ívben igyekeznek elkerülni a villanyautókat.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egész Európában, így Németországban is komoly fejtörést okoznak az autólopások. A német szövetségi bűnügyi rendőrség adatai szerint 2022-ben 14 611 autót loptak el, ami 20 százalékkal több az egy évvel korábbi információkhoz képest – írta meg a vezess.hu. A cikkből az is kiderül, hogy egyedül Szászországban csökkent a tendencia, ami egy speciális egység munkájának köszönhető.

Mégpedig a „Solo Kfz” 40 fős csapatának, amely álcázva épül be, majd buktatja le a különböző bűnbandákat. Henning Hauswald, a különleges egység vezetője az Auto Bildnek nyilatkozva azt mondta, a szervezett bűnözésben főként csehek, lengyelek, litvánok, magyarok és románok vesznek részt. Kifejtette: Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A rendszerint 5-10 vagy 15-20 főből álló bandák elsősorban drága autókra vadásznak, mint pl. a BMW M-, valamint a Mercedes-Benz AMG-modelljei, de az Audik és a Volkswagen kisbuszai is kapósak. Ám ugyanez az elektromos hajtású autókról már nem mondható el, minden bizonnyal azért, mert a kelet-európai régióban a töltési infrastruktúra még nagyon kezdetlegesnek számít.

„Nincs idejük arra a tolvajoknak, hogy a töltőállomásig autózzanak” – fogalmazott Hauswald. A bűnözők hatótávolsággal szembeni félelme egyáltalán nem alaptalan: benne van ugyanis a pakliban, hogy ha Hessenből vagy Alsó-Szászországból ellopnak egy elektromos autót, az még a lengyel határ előtt lemerül – jegyzik meg a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy nem mindennapi kedvezményt hirdetett egy kínai EV-gyártó: 10 év ingyenes javítást adnak, az új ösztönző célja pedig az, hogy az európai ügyfelek megbízzanak a termékeik minőségében. De azt is megírtuk, hogy egy nap alatt közel 1500 kérelem futott be az államilag támogatott elektromos autókra.