Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,945 $

Elefántikreknek adott életet egy közép-thaiföldi állatkert lakója

A vemhesség alatt a gondozók egy elefántborjút vártak, majd az ellésnél derült ki az igazság, hogy ketten vannak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elefántikreket hozott a világra egy közép-thaiföldi állatkert lakója: a 36 éves nőstény, Csamcsuri pénteken ellett, s elsőként egy hím borjú született meg, majd jött a meglepetés, egy második borjú világra jövetele. A gondozók egy nagy puffanásra lettek figyelmesek, s már meg is pillantották az első kicsi ikertestvérét, egy nőstényt.

A BBC beszámolója szerint a második elefántbébi születésekor az anya pánikba esett, és a gondozóknak kellett megakadályozniuk, nehogy rálépjen a borjúra. Ennek során az egyik gondozó megsérült, eltört a lába, de elmondása szerint annyira boldog volt a kicsik születése miatt, hogy a kórházba szállításáig „nem is érezte a fájdalmat”. Soron kívül Karácsony Gergely ismét kiakadt a Magyar Nagydíj alatt repkedő helikopterek miatt

A cikkben megjegyzik: az elefántokat szentként tisztelik Thaiföldön, ahol a lakosság jelentős része buddhista. A Save the Elephants nevű kutatószervezet szerint az elefántoknál nem fordul elő gyakran, hogy ikreket hozzanak a világra (kb. 1%), az azonban még nagyobb ritkaságnak számít, hogy különböző neműek legyenek.

Egy állatorvos, aki közreműködött az ellésnél, úgy összegezte a helyzetet, hogy „ez egy csoda”. De a beszámolóból az is kiderül, hogy az elefántbébiket már a látogatók is szemügyre vehetik, de csak miután fertőtlenítették a kezüket és a cipőjüket, hozzáérni pedig egyikükhöz sem szabad. A thai szokás szerint a kicsik csak egy héttel születésük után kapnak majd nevet.

Korábban azt is megírtuk, hogy első alkalommal sikerült videót készíteni a borneói ködfoltos párduc egy családjáról a Tanjung Puting Nemzeti Parkban. Mint kiderült, április 9-én fedezték fel a példátlan felvételt, amelyen a nőstény mellett két kölyke is látható. Bár a térségben korábban megfigyeltek már borneói ködfoltos párducokat, ez volt az első alkalom, amikor egy családot együtt filmeztek le.