Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Turistákra támadt egy elefánt, egy ember életét vesztette

Egy 80 éves amerikai turista tragikus módon életét vesztette, amikor szombat reggel egy elefánt megtámadott és felborított egy szafari járművet Zambiában.

További Hírek

Az elefánt ormányát használja a banán meghámozására, ami azért is rendkívüli, mert az elefántok ormánya olyan erős, hogy akár egy nagyobb fatörzset is képesek felemelni vele.

Egy nő épp munkába tartott, amikor egy elefánt megtámadta és megölte őt. Egy férfi szemtanúja volt a támadásnak, s azonnal segítségére sietett, ám az állat vele is végzett.

A Colossal nevű, feltűnő új biotechnológiai startup cég küldetése az elefánt-gyapjas mamut mashup létrehozása – a végső cél a biológiai sokféleség előmozdítása és az éghajlatváltozás elleni küzdelem. A törekvés körül elég nagy a felhajtás és nagy nevű támogatói is vannak, de a természetvédelemmel foglalkozó tudósok még mindig elég szkeptikusak.

Nagyon komoly mértékeket ölt az illegális vadállat-kereskedelem Nigériában, amelynek egy újabb megnyilvánulására láthattunk példát.

A koronavírus miatt a turizmusból származó bevétel kiesésének pótlására különösen veszélyeztetett besorolású elefántok kilövési engedélyét értékesíti Zimbabwe.

Menekülés közben elefántcsordába ütközött három orvvadász egy nemzeti parkban, egyiküket halálra taposták az állatok.

Egyetlen ormánycsapással végzett egy állatkerti gondozóval egy elefánt Spanyolországban, a férfi az állatot fogvatartó kerítés rácsainak csapódva szerzett halálos sebesüléseket.