Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Elbocsátották a sárkeresztúri tanárt, aki hónapokon át verbálisan bántalmazott egy kislányt

A tanár miatt szorongott és depresszióval küzdött a kilencéves gyerek, öngyilkossági gondolatai lettek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A Sárkeresztúri Általános Iskolában az egyik pedagógus hivatásához méltatlan módon bánt az egyik tanulóval, ezért a Dunaújvárosi Tankerületi Központ – a sajtóban megjelent információk és bizonyítékok alapján – a mai napon az érintett pedagógust elbocsátotta” – írja a Telex a tankerület közlésére hivatkozva. Az RTL Híradó pénteken számolt be arról, hogy egy Fejér megyei általános iskolában tanító pedagógus hónapokon át verbálisan bántalmazott egy 9 éves kislányt, Emmát.

A gyerek emiatt szorongott és depresszióval küzdött, öngyilkossági gondolatai lettek. Miután a pszichológus jelezte, hogy nagy gondok vannak az iskolában, a szülők diktafont helyeztek a kislány táskájába. Két és fél hónapig titokban rögzítették, mit mondanak a tanárok, hogy zajlik a gyerek napja. Így tudták meg, hogy az egyik pedagógus rendszeresen fenyegette Emmát, ráadásul egyre durvábban – derült ki a riportból.

Például olyanokat mondott neki, hogy elviteti a gyámüggyel, vagy pedig kidobja a teremből, de az osztálytársai előtt is rendszeresen megszégyenítette. A cikk szerint az igazgató és a tankerület sem segített, végül az oktatási jogok biztosa által találtak új iskolát a gyereknek. Ám hétfőn arra is fény derült, hogy miután a szülők az RTL-hez fordultak, a tanító megpróbálta megvesztegetni a bántalmazott kislány családját: megkérdezte, mennyi pénzt kérnek azért, hogy az ügyet ne adja le a tévé – írja a 444.hu.

A tankerület közleménye szerint az ügy vizsgálatában azok a bizonyítékok voltak döntők, amiket a szülők a médiának szolgáltattak. „Sajnálatos, hogy a szülők ezen felvételeket korábban nem a tankerületnek adták át, hiszen abban az esetben a döntés előbb is megszülethetett volna. A Tankerületi Központ a továbbiakban is fellép minden jogszabálysértés ellen, célunk a lehető legszínvonalasabb oktató-nevelő munka megszervezése” – hangsúlyozták.

Korábban azt is megírtuk, hogy megszólalt a tízéves kisfiú, akit osztálytársai bántalmaztak a kemecsei iskolában. A fiú azt mondta, haragszik a támadó lányokra, és bár már jobban van, álmában elő szoktak jönni a rossz emlékek. Mint ismert, az incidens még májusban történt, amelynek során néhány osztálytárs brutálisan bántalmazott egy gyereket, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani, eltávolították a lépét.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.