Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Egyre többet tudni a Gázában ledobott segélycsomagok okozta halálesetekről

Öt ember halálát okozták a segélycsomagok, amiket Gázában dobtak le pénteken, közvetlen a hétvége előtt.

...svg content...Fotó: Az amerikai légierő három C-130 katonai szállítógépei élelmiszer-szállítmányokat dobnak le Gáza felett 2024. március 2-án. Joe Biden amerikai elnök előző nap bejelentette, hogy Washington minden tőle telhetőt elkövet, hogy segítséget küldjön a palesztinok lakta térségbe. Két nappal korábban Gázavárosban segélyosztás közben 115 ember halt meg, és több százan megsebesültek a Hamász vezette egészségügyi minisztérium adatai szerint. MTI/AP/Mohammed Hajjar
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Újabb drámai jelenetek zajlottak le Gázában, ezúttal annak északi részén, ahol továbbra is zajlik a háború. Péntek délelőtt öt ember vesztette életét, amikor az amerikai hadsereg élelmiszeradagokat dobog le a levegőből. Helyi idő szerint 11 óra 30 perc körül ejtőernyőn érkeztek meg a csomagok, de azok egy része meghibásodott.

A C-130-as típusú gépek ekkor már magasan jártak, és mivel néhány csomag mindenfajta fékezés, lassulás nélkül zuhant le a földre, többeket agyonütöttek. Az Al-Shati város közelében csapódtak be a halálos segélycsomagok, melynek körülményeit vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy emberi hiba okozta-e a haláleseteket. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

2023 októbere óta tart a háború, ami amiatt robbant ki Izrael és a Hamász között, hogy a terroristák az akciójukkal 1200 emberrel végeztek és sok izraelit elraboltak. A kormánynál betelt a pohár, majd szárazföldi offenzívát indítottak Gázában a Hamász eltörlésére. Azóta napi szinten több száz segélyszállító teherautó közlekedik Egyiptomból Gázába.

A Bild azt írja, gondot az jelenti, hogy a segélyek nagy része nem jut el a lakossághoz, mivel a Hamász terroristái ráteszik a kezüket ezekre a szállítmányokra, és nem egy esetben magas áron adják tovább a helyeiknek. Az északi részén különösen kritikus a helyzet, ahol az elmúlt napokban Jordánia, Egyiptom, Franciaország, Hollandia és az USA is élelmiszercsomagokat dobott le a levegőből.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.