Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Egyre nagyobb teher a PSG-nek Neymar csillagászati fizetése

Párizs, 2023. február 14. Neymar, a Paris Saint-Germain játékosa (felül) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ, Paris Saint-Germain-Bayern München mérkõzésén Párizsban 2023. február 14-én. MTI/EPA/Mohamed Badra
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A brazil ráadásul sérüléssel is küzd, egyre sürgetőbbé válhat az eladása.

Neymar a klub második legjobban kereső játékosa, ami az elmúlt időszak teljesítményét és sérüléseit nézve óriási kiadás a PSG-nek, amely így is küszködik, hogy beférjen a fizetési keretek közé.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A Ligue 1 ugyanis szigorúan szabályozza a bérsapkát, a pénzügyi Fair Play szabályait alkalmazva. Emiatt hiába van szinte végtelen pénze a PSG-nek, fizetések tekintetében muszáj határokat szabnia.

A csapat legjobban fizetett labdarúgója nem meglepő módon Kylian Mbappé, aki havonta 6 millió eurót tehet zsebre. Őt követi Neymar, havi 3,675 millió euróval, majd Messi következik 3,375 millióval.

A PSG azon van, hogy a hosszabbításra váró szerződések esetében – mint amilyen Messié, vagy éppen Sergio Ramosé – minél lejjebb nyomják a fizetéseket, némi mozgásteret teremtve ezzel.

A párizsiaknak azért is rendkívül fontos a bérek kordában tartása, hiszen több jövőbeli igazolást is meghiúsíthatnak a jelenlegi fizetések. Neymar eladása vitathatatlanul sokat segítene ennek a problémának a leküzdésében – írja a Marca.