Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,48 Ft
Euró
392,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
61,617 $

Egymillió dollárnyi kriptopénzt lopott, majd véletlenül megsemmisítette

Nem járt jól az a kiberbűnöző, aki hatalmas összegű digitális valutát tett zsebre.

Twenty20
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A BlockSec kriptobiztonsági cég a héten bejelentette, egy hacker rájött, miként használhatja ki a kölcsönzési megállapodásokat, és hogyan triplázhatja meg jutalmát a ZEED DeFI protokollon keresztül, amely a Binance Smart Chainen fut, és a YEED nevű kriptovalutával kereskedik.

A vállalatot megdöbbentette, hogy az ellopott valuta végleg elveszett, méghozzá a hacker által alkalmazott önmegsemmisítő funkció miatt, érdekes módon ugyanis nem utalta ki a tokeneket a szerződés realizálása előtt, így a digitális valuták a süllyesztőben végezték. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Mivel a BlockSec egyelőre nem biztos az indítékban, így elképzelhető, hogy valójában egy szimpla malőr történhetett, nem pedig szándékosan semmisítették meg a hatalmas pénzösszeget.

Szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy valamilyen üzenetet szeretett volna nyomatékosítani a kriptorabló, esetlegesen a konkurens bűnözőknek akart bizonyítani – bár ebben az esetben nem értjük, ehhez miért kellett egymillió dollárt a „lefolyóba” dobni.

A feltörést követően egyébként a YEED értéke gyakorlatilag a nullához közeli szintre zuhant, és az értékesítést addig nem is folytathatják, amíg a ZEED nem tesz lépéseket a rendszerek biztosítására, javítására és tesztelésére.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.