Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Egymillió dollárnyi kriptopénzt lopott, majd véletlenül megsemmisítette

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. április 29. - 21:24

Nem járt jól az a kiberbűnöző, aki hatalmas összegű digitális valutát tett zsebre.

A BlockSec kriptobiztonsági cég a héten bejelentette, egy hacker rájött, miként használhatja ki a kölcsönzési megállapodásokat, és hogyan triplázhatja meg jutalmát a ZEED DeFI protokollon keresztül, amely a Binance Smart Chainen fut, és a YEED nevű kriptovalutával kereskedik.

Soron kívül Orosz külügy: a fegyverek szállításával az USA vérbe fojtja Ukrajnát

A vállalatot megdöbbentette, hogy az ellopott valuta végleg elveszett, méghozzá a hacker által alkalmazott önmegsemmisítő funkció miatt, érdekes módon ugyanis nem utalta ki a tokeneket a szerződés realizálása előtt, így a digitális valuták a süllyesztőben végezték.

Mivel a BlockSec egyelőre nem biztos az indítékban, így elképzelhető, hogy valójában egy szimpla malőr történhetett, nem pedig szándékosan semmisítették meg a hatalmas pénzösszeget.

Szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy valamilyen üzenetet szeretett volna nyomatékosítani a kriptorabló, esetlegesen a konkurens bűnözőknek akart bizonyítani – bár ebben az esetben nem értjük, ehhez miért kellett egymillió dollárt a „lefolyóba” dobni.

A feltörést követően egyébként a YEED értéke gyakorlatilag a nullához közeli szintre zuhant, és az értékesítést addig nem is folytathatják, amíg a ZEED nem tesz lépéseket a rendszerek biztosítására, javítására és tesztelésére.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.