Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Egyelőre nem mutatták ki Magyarországon a dél-afrikai és a brazil mutáns vírust

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyelőre csak a brit mutációt mutatták ki Magyarországon.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Ezek a mutálódott vírusok adott esetben nagyobb problémát tudnak okoznak, hiszen mint azt már a brit mutáció esetében is tudjuk, akár 70%-kal gyorsabban képes terjedni, de nem halálosabb és veszélyesebb.

Magyarországon először pár héttel ezelőtt mutatták ki a brit mutációt, és noha azóta relatíve több idő telt el, a számokban nem érezteti a hatását, ellentétben például az Egyesült Királysággal, ahol ugrásszerű növekedést tapasztaltak. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Az operatív törzs szerdai sajttájékoztatóján Müller megerősítette, hogy más mutációkat egyelőre nem fedeztek fel az országban, tehát továbbra is a brit variáns van jelen, ami ettől független nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy más mutálódott vírusok is felüssék a fejüket.

Az országos tisztifőorvos elmondta, folyamatosan ellenőrizik a pozitív mintákat, sokkal nagyobb utánkövetéssel. Ezt teszik annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjanak arról, hogy az országban mely típusok keringenek.

Az elmúlt napokban nem változtak az ezzel kapcsolatos adatok, ami az jelenti, hogy huszonkét esetben mutattak ki brit variánst Magyarországon. Egyelőre a dél-afrikai és a brazil variánst nem mutatták ki, ami a jobb hírek közé tartozik.

5 ezer koronavírus-vakcinát kapott ingyen Bangladestől Magyarország

A Magyarországra is rendelt kínai vakcina kapcsán pedig egy tanulmány megállapította, hogy a dél-afrikai variánssal szemben is hatékony, tehát védelmet nyújt az emberi szervezet számára, ha azt a mutáció támadná meg.