Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Egy gyilkossággal vádolták, tizenhatot vallott be

Az ügyészek beszámolója szerint Sean Lannon, akit azzal vádoltak, hogy megölt egy férfit New Jersey államban, aki őt szexuálisan bántalmazta gyermekkorában, most tizenhat ember életének kioltását vállalta magára.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Mark Lyons
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ügyészek beszámolója szerint Sean Lannon, akit azzal vádoltak, hogy megölt egy férfit New Jersey államban, aki őt szexuálisan bántalmazta gyermekkorában, most tizenhat ember életének kioltását vállalta magára.

Lannont még a szerdai nap folyamán tartóztatták le St. Louisban, miután rajtakapták, hogy egy lopott autóval furikázik, melyről kiderült, hogy az áldozatáé, Michael Dabkowskié. A 47 éves férfit őrizetbe vették, és azzal vádolják, hogy betört Dabkowski New Jerseyben található házába, és agyonverte őt egy kalapáccsal. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Lannon neve már felmerült a volt feleségének és három másik személynek a meggyilkolásával összefüggésben is Új-Mexikóban. A helyi hatóságok még múlt héten leltek rá egy járműre egy Albuquerque Nemzetközi Repülőtérhez közel lévő garázsban, melyben összesen négy holttestet találtak, köztük Lannon volt feleségének maradványait is.

Alec Gutierrez segédügyész elmondása szerint Lannon egy Új-Mexikói házba csalogatta és meggyilkolta az áldozatokat, néhányukat még fel is darabolta. Az öt haláleseten felül azonban az eddigiek során nem jutott a nyomozók tudomására egyéb gyilkosság, és eddig csak a New Jerseyben elkövetett bűncselekmény miatt kezdték meg a férfi felelősségre vonását.

Gutierrez azonban elmondta, a férfi még tizenegy ember meggyilkolását vallotta be, amellyel összesen 16-ra emelkedhetett a halálos áldozatainak a száma – idézte a The Guardian. Az ügyész elmondása szerint közülük tizenötöt Új-Mexikóban, azt a maradék egyet pedig New Jerseyben gyilkolta meg, aki Michael Dabkowski volt.

Frank Unger, Lannon ügyvédje azzal kezdett el érvelni, hogy Dabkowski beengedte védencét az otthonába, a brutális emberölés pedig provokáció eredménye lett. Unger azt is kiemelte, hogy Lannont bántalmazta a férfi gyermekkorában, és azért ment az otthonába, hogy visszaszerezze az esetekről készült fényképeket.

Dabkowski ugyanis mentora volt még a nyolcvanas években Lannonnak és az ikertestvérének, ám a 47 éves férfi vallomása szerint szexuális zaklatta és megerőszakolta őket, amelyekről felvételek is készültek. Lannon azért ment Dabkowski házára, hogy ezeket a felvételeket visszaszerezze, és ezáltal „véglegesen megszüntesse a férfi irányítását”.

Unger továbbá arra is kitért, hogy nem a védence vitte a gyilkossági eszköznek használt kalapácsokat Dabkowski házához, hanem a férfi garázsából hozta ki őket, és úgy adta oda, hogy „még szüksége lesz rá”, és kijelentette, hogy nem akarja őt bántani. Az ügyvéd szerint ekkor Dabkowski megtámadta Lannont, aki jogos védelemből ölte meg korábbi bántalmazóját.

Gutierrez azonban azzal érvel, hogy óvatosan kell kezelni az ügyvéd állítását, miszerint Lannont meghívta Dabkowski a házába, mivel az Új-Mexikói gyilkosságok kapcsán is az merült fel, hogy pont Lannon csalogatta az áldozatokat egy házba, akiket ezt követően meggyilkolt.

Unger védence szabadon bocsátását kérte arra hivatkozva, hogy büntetlen előéletű és korábban a hadseregnek szolgált, míg Gutierrez szerint Lannon még a személyiségét is meg akarta változtatni rejtőzködés céljából, és maga a beismert tény, hogy feldarabolta az áldozatait, nagy társadalmi veszélyességet jelent. A bíró végül Gutierrezzel értett egyet, így Lannon továbbra is rács mögött van.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.