Egy 25 és egy 29 éves áldozata is volt a járványnak az elmúlt 24 órában

Illusztráció/MTI/AP/Matias Delacroix
not image

Nagy Noel

2021.március.30 - 15:44

Ismét 274 honfitársunk halt bele a koronavírus szövődményeibe, mely tragikus adat továbbra is a világelsők között tart minket a halálozási ráta terén – mutatva ezzel, hogy mennyire súlyosan csapott le hazánkra a harmadik hullám.

Mint minden egyes napon, most is többségében idős és krónikus betegek vesztették életüket, ám a koronavírus halálos áldozatairól vezetett nyilvántartásban időnként fel-fel bukkannak sokkal fiatalabb korúak is, amely mindig egy emlékeztető, hogy bárkire nagyon veszélyes lehet a fertőzés.

Az elmúlt 24 óra folyamán több olyan áldozata is volt a járványnak, aki a 30-40 közötti korosztályba tartozik, ám többségüknél volt legalább egy olyan alapbetegség, amely miatt a fertőzés náluk sokkal súlyosabban folyt le.

A legszomorúbb az elmúlt nap halálozásaiban, hogy még ennél is fiatalabbak is életüket vesztették – szám szerint ketten. A nyilvántartásból kiderült, hogy egy 25 éves férfi és egy 29 éves nő is belehalt a fertőzés szövődményeibe.

A 25 éves férfi esetében kóros elhízást tüntettek fel alapbetegségként, melyről időről-időre bebizonyosodik, hogy egy olyan tényező, amely jelentősen súlyosbítatja a betegség lefolyását, és növeli a halál bekövetkezésének kockázatát.

A 29 éves nő esetében viszont nem tüntettek fel alapbetegséget a koronavirus.gov.hu nyilvántartásában, így két dolog elképzelhető: vagy még nincs pontos kórkép, vagy egy egészséges fiatalt vitt el a járvány.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma teljes erővel sújtott le Magyarországra, sosem látott fertőzési és halálozási statisztikákat hozott. Jelenleg is 1529-en vannak lélegeztetőgépen, a kórházban ápoltak száma 12 553-nál jár jelenleg.