Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Egekben van a gyermekek koronavírus-fertőzöttsége

A járvány egyre komolyabb méreteket ölt, különösen ijesztő a gyermekek körében való rohamos terjedése.

Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A járvány egyre komolyabb méreteket ölt, különösen ijesztő a gyermekek körében való rohamos terjedése.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia felméréséből derültek ki egészen elképesztő adatok. A július első két hetében talált pozitív tesztek száma 61 000 volt, míg a következő két hetes időszakban ez a szám 97 000-re ugrott, mely 40 százalékos ugrást jelent a fertőzött gyermekek esetében. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Amerikában egyre csak növekszik a koronavírusos gyermekek száma, az látható, hogy az október 29-én közzétett adatok alapján a vírus megjelenése óta 853 635 kiskorúnak lett pozitív a tesztje, ebből csak októberben 200 000 esetet jegyeztek. A rohamosan növekvő tendencia okai egyelőre ismeretlenek, azonban van pár tényező melyekkel kicsit tisztább képet kaphatunk.

Dr. Juan C. Salazar, a Connecticuti Gyermekgyógyászati ​​Központ főorvosa úgy véli, hogy az alapvető legnagyobb veszélyfaktor a gyermekekre nézve a folyamatos közösségi jelenlét. Az iskolákban és óvodákban is sokan egy légtérben vannak, majd hazaérve találkoznak szüleikkel, akik szintén voltak közösségben, akár munka vagy bevásárlás alkalmával.

A gyermekek iskolán kívüli tevékenységeiről nem is beszélve, hiszen sokuk végez valamilyen sporttevékenységet, jár el szakkörre vagy egyéb közösségi jellegű elfoglaltságon vesz részt rendszeresen. Így terjedhetett és terjed ennyire gyorsan a legfiatalabbak körében a vírus.

Minden szülőnek oda kell figyelnie, hogy gyermeke biztonságát és egészségét megőrizze, érdemes kerülni minden veszélyfaktort a fent leírtakból – amennyiben ez lehetséges. Ezekből láthatjuk, hogy a felnőtt embereken még több a társadalmi nyomás, hiszen most igazán fontos a felelősségvállalás, egymás segítése és a szabályok maradéktalan betartása. Már nem csupán saját egészségünkről van szó, de a jövő generáció sorsa is a mi kezünkben van.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.