Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Egyre feszültebb a helyzet Ecuadorban: 125 börtönőrt ejtettek túszul a rabok a börtönökben

Legkevesebb 125 börtönőrt és 14 adminisztratív alkalmazottat tartanak túszként fogva Ecuador öt börtönében az egyre gyűrűző feszültség, és a rendkívüli állapot közepette.

...svg content...Fotó: EPA/JOSE JACOME
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint legkevesebb 125 börtönőrt és 14 adminisztratív alkalmazottat tartanak túszként fogva Ecuador öt börtönében a rabok, miközben országszerte folytatódtak a polgári zavargások, miután Daniel Noboa elnök rendkívüli állapotot hirdetett. Az ecuadori belügyminisztérium közlése szerint az őröket és a személyzet tagjait az Azuay, Cañar, Tungurahua, Cotopaxi és Napo városokban lévő börtönökben tartják fogva a rabok.

Jamie Vela admirális, a fegyveres erők egyesített parancsnokságának vezetője arról számolt be, hogy bár a túszok egészségi állapota kapcsán nem áll rendelkezésre információjuk, egyelőre nem láttak arra utaló jeleket, hogy bármely túsz életét vesztette volna. Miután Noboa hétfőn kihirdette az országos szükségállapotot, káosz uralkodott el a lakosság körében, s több erőszakos cselekmény is történt. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Noboa szerdán a közösségi médiában közzétett bejegyzésében ismételte meg korábbi kijelentését a terrorista csoportok kapcsán:

„Itt az ideje, hogy harcoljunk a terrorista csoportok ellen. Vissza fogjuk adni a békét az ecuadori népnek.”

A legnépesebb város, Guayaquil egyik televíziós csatornáját kedden élő adás közben fegyveresek rohanták meg, túszul ejtették a műsorvezetőket, s felszólították Noboát, hogy vessen véget a szervezett bűnözés elleni kemény fellépésnek. A TC Televisiónt, az állami tulajdonú csatornát megrohamozó férfiakat a rendőrséggel folytatott patthelyzet után letartóztatták. A börtönőrök túszul ejtése nyomán kialakult patthelyzetre azonban egyelőre nem találtak megoldást a hatóságok.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.