Eb: Az angol sztár apját bordatörés gyanújával vizsgálták a tömegverekedés után, ahol nőket ütöttek le

Fotó: Twitter/England
not image

Hujber Dávid

2021. július 14. - 12:00

A Manchester United kapitánya, Harry Maguire elárulta, hogy édesapját bordatörés gyanújával kellett megvizsgálni, miután ő is belekeveredett a Wembley-nél történt zavargásokba a döntő ideje alatt.

A védő karrierje legnehezebb mérkőzésén van túl, amit végül elvesztettek, így Olaszország lett az Európa-bajnok. Az olaszok második alkalommal nyerték meg a nagy trófeát, addig az angolok először emelhették volna a magasba a serleget.

Maguire örül, hogy a gyerekei nem voltak ott, mert az angolok szurkolók közül sokan megdöbbentő módon viselkedtek, és a helyzet súlyosnak tűnt. A napvilágot felvételek is ezt mutatták, ahogy az agresszió és káosz lesz úrrá.

A stadion kívüli jeleneteket háborús övezethez hasonlították, miközben jegy nélküli szurkolók rohanták át a rendezőkön és a biztonságiakon. Többen megsérültek, és könnyen tragédia is lehetett volna a zavargásokból.

Rengeteg ártatlan járókelő volt érintett ebben, köztük a United védőjének édesapjával. A férfi próbált kimaradni a balhéból, de ő is megsérült az eszetlen szurkolók miatt. A 90min a The Sun jelentésén keresztül azt írta, hogy bordatörés gyanújával vizsgálták meg a sztárvédő apját.

A játékos elmondta, az apja is ott volt a tömegverekedésben, és örül, hogy a gyerekei nem mentek vele. Félelmetesnek írta le a látványt, amit a videókon keresztül látott, és szerinte ez olyasvalami, aminek nem szabadna megtörténnie, főleg egy futballmérkőzésen.

Beárazták az Európa-bajnokság egyik legjobb játékosát, nincs benne köszönet

Egyúttal szerencsésnek is írta le a helyzetet, hogy nem lett nagyobb baja az apjának, illetve a gyerekek nem voltak vele, mert általában minden meccsen, amin kint volt, ők is elkísérték. Az egyik játékos családtagja is borzalmas élményekről beszélt a The Athleticnek, és nagyon-nagyon fenyegetve érezték magukat.

Voltak olyan emberek, akik megtámadták a társaikat, hogy elvegyék tőlük a jegyeiket. Kinézték őket a vonalkód leolvasása pillanatában, és akkor támadtak. Nem kegyelmeztek senkinek, nőket is leütöttek, és olyan volt a helyzet, mintha egy csatatéren lettek volna.

Amikor bejutottak a stadionba, bandák lepték el a folyósokat, és megakadályozták őket abban, hogy a helyükre üljenek, miközben mindenkit megfélemlítettek. „Nevetséges volt. A biztonsági intézkedések nem voltak elég jók.”