Dzsudzsák reagált a magyar Eb-menetelésre: „amikor felhangzott a Himnusz, potyogtak a könnyeim”

A debreceni Dzsudzsák Balázs a labdarúgó NB II-es Merkantil Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC – Pécsi MFC mérkõzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. szeptember 28-án. Debreceni VSC – Pécsi MFC 3-1. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Nagy Noel

2021. július 19. - 19:14

Dzsudzsák Balázs hosszú ideig kirobbanthatatlan volt a magyar válogatott keretéből, ám az elmúlt időkben feltörekvő tehetségek és saját maga másodosztályban szereplése miatt nem volt tagja az Európa-bajnokságra utazó keretnek.

Magyarország a körülmények ellenére remek Európa-bajnokságot tudhat maga mögött, hiszen a 2014-ben Világbajnok Németország és a 2018-as VB-győztes Franciaország ellen döntetlent sikerült elérnünk.

Ez sajnos nem volt elég ahhoz, hogy a Portugáliával kiegészült halálcsoportból tovább tudjunk menni, de a hazai és európai sajtó is a magyar válogatott teljesítményén és Marco Rossi szövetségi kapitányon ámult.

Sokaknak hiányérzete lehetett olyan tekintetben, hogy a hosszú ideig alapembernek számító Dzsudzsák Balázst nem válogatták be az Eb-re utazó keretbe, így nem volt ott a nemzeti tizeneggyel. A Nemzeti Sportnak adott interjújából pedig kiderült, hogy ezzel kapcsolatosan vegyesek az érzelmei:

„Egy voltam a 15 millió büszke magyar drukker közül! Elfogadtam, hogy nem lehetek ott a pályán, de nem akartam elbújva, behúzott függönyök mögül televízión nézni a meccseket, kimentem a Puskás Arénába szurkolni” – kezdte Dzsudzsák.

„Sőt, a srácok hívtak a nézők vonulására is, de az talán furcsa lett volna, ám a stadionban ott akartam lenni. Kapcsolatban voltam néhány játékossal, gratuláltam nekik, tényleg büszke voltam mindhárom mérkőzés után a válogatottunkra” – fejtette ki véleményét a válogatott teljesítményéről.

„Nem tagadom: amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt, potyogtak a könnyeim, mert fájt a szívem, hogy nem lehetek lent a gyepen, megrohantak az emlékek”

Dzsudzsák hozzátette, hogy tudomásul vette Marco Rossi szövetségi kapitány döntését, hogy a másodosztályból nem válogat játékosokat, de most sikerült feljutni. A korábbi 108-szoros válogatott, 34 éves Dzsudzsák pedig elmondta a célját is:

„Célom, hogy olyan teljesítménnyel segítsem a Lokit, hogy azzal visszakerüljek a nemzeti csapatba”