Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Dwayne Johnson soha többé nem akar szerepelni a Halálos iramban filmekben

Fotó: Halálos iramban
not image

Borbély Fanni

2021. július 23. - 17:59

Dwayne Johnson bejelentette, hogy nem fog visszatérni a Halálos iramban franchise-ba – ennek pedig a Vin Diesellel való viszálykodás az oka.

Dwayne Johnson az 5. résszel csatlakozott A Családhoz, az amerikai diplomáciai biztonsági szolgálat Luke Hobbs ügynökének szerepét öltötte magára. Johnson ezután a franchise következő három filmjében is feltűnt, egészen a 9. részből való rejtélyes távolmaradásáig.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Johnson távolléte után a pletykák azt feltételezték, hogy a munkatársak közötti feszültség és veszekedés lehet az oka a hirtelen eltűnésének. Ezek a pletykák először 2016 körül keringtek, amikor Johnson a közösségi médiában világított rá és tisztázta, hogy miért volt ennyire feldúlt a franchise-on való munkája miatt.

A fent említett Instagram-posztban Johnson a képaláírásban több szereplőt is megnevezett, leginkább Vin Dieselt és Tyrese Gibsont. Gibson kizárólag Johnsont okolta a 9. rész késéséért. Azt állította, hogy a film stagnálásáért elsősorban az volt a felelős, hogy Johnson elfogadta az ajánlatot, hogy az új spin-off, a Hobbs és Shaw főszereplője legyen. Gibson ezért azt állította, hogy Johnson veleszületett önzése volt az igazi oka a “marhaságának”.

Úgy tűnik, hogy Johnson és Gibson konfliktusa egymással idővel természetes módon lezárult. Johnson és Diesel viharos múltja azonban megdermedt az időben, és olyan viszály lett belőle, ami ennyi év után sem tudott teljesen elülni. Diesel már említette, hogy a “kemény szeretet” taktikáját alkalmazza annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt hozza ki a színészekből. Diesel a Men’s Health című lapnak adott interjújában elmondta:

“Nagyon sok kemény szeretetet tudok adni. Bármit megtennék azért, hogy elismerést kapjak bármiben, amit én gyártok”.

Johnson válaszát Diesel “kemény szeretet” magyarázatára egy sor kakaskodás követte, ami leleplezte a szórakozottságát és értetlenségét az állításával kapcsolatban. Johnson a The Hollywood Reporternek elmondta: “Nevettem, és nagyon, nagyon nevettem. Azt hiszem, ezen mindenki nevetett. És ezt most hagyom is”. Eredetileg Johnson azt állította, hogy a 9. részben való távolmaradásának egyetlen oka az ütköző időbeosztás volt, azonban a pletykák leleplezésével ezt egyre nehezebb elhinni.

Az összes többi pletykát is cáfolta, miszerint visszatérhet akár a közelgő filmekbe, így a távolléte a franchise teljes jövőjére kiterjed. Johnson hivatalosan is lemond Hobbs szerepéről, és jelenléte a filmsorozatban egyértelműen sokaknak fog hiányozni. A jó hír az, hogy a rajongóknak nem kell túl sokat várniuk arra, hogy Hobbs visszatérjen a filmvászonra.

Johnson minden kétséget kizáróan visszatér a következő Hobbs és Shaw filmben. Valójában úgy tűnik, hogy a spin-offok jelentik a jövőt a Halálos iramban franchise számára: jelenleg egy Charlize Theron Cipherére összpontosító film van készülőben, egy újabb Hobbs és Shaw-film mellett.