Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Duna-parti rendet ígér Karácsony Gergely

A Duna-parti Építési Szabályzat felülvizsgálata után a főváros vezetése intézkedéseket jelentett be a folyópart megújítására vonatkozóan.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán számolt be arról, hogy felülvizsgálták és módosították a Duna-parti Építési Szabályzatot. A tervek célja, hogy a Duna-partok jobban szolgálhassák a budapestiek érdekeit, és csökkentsék a kikötő hajók okozta terhelést.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy egy „bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat” ért  most végére. Az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucatnyi oldalt tesznek ki, több partnerrel pedig az utolsó pillanatokig egyeztettek. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

A főpolgármester kijelentette: „Rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból.” Hozzátette, hogy a cél egy „egészségesebb egyensúly” megteremtése a folyó különböző célú használata között.

A Duna-parti Építési Szabályzat módosítása többek között a panorámavédelem és az élhető környezet kialakításának szempontjait kívánja érvényesíteni a főváros egyik kiemelten fontos területén.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.