Mi a dubaji csokoládé titka? Most lehull a lepel
Megosztották, hogyan lehet otthon elkészíteni a népszerű édességet.
A dubaji csokoládé rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert, amely miatt több boltlánc is úgy döntött, hogy elérhetővé teszi magyarországi üzleteiben a terméket. A Lidl például közölte, hogy december 12-től vásárolható meg boltjaikban a csokoládé, s arra is fény derült, mekkora kiszerelésben, milyen áron kapható a finomság, amelyre egyúttal mennyiségi korlátozást vezettek be. Ezután az Aldi tudatta, náluk mennyibe fog kerülni a dubaji csokoládé, ezzel egyértelmű üzenetet küldve a Lidlnek.
Valamint azt is megerősítették, hogy náluk nem lesz mennyiségi korlátozás az árucikket illetően. Később azonban az Auchan is rálicitált a Lidlre: mint kiderült, három táblát is vehetünk a népszerű édességből. Mindeközben a karácsonyi vásárban is igazán keresett lett a pisztáciás finomság (dubaji csokis szaloncukor és bejgli is megtalálható itt-ott), emellett a hazai cukrászdák is nekiláttak az elkészítésének, ám aki otthon, saját kezűleg tenné ezt meg, számára is van lehetőség.
A Mindmegette.hu összegyűjtötte, mikre lesz szükség ehhez: elsőként egy szilikonformára. Ha esetleg nincs odahaza klasszikus csokiformánk, az sem baj, akár kenyérsütő, muffinsütő forma vagy jégkockatartó is megteszi, a lényeg, hogy az anyaga szilikon legyen. A hozzávalók a következők: tejcsokoládé vagy étcsokoládé, fehér csokoládé, kadayif tészta (cérnametéltettel is helyettesíthetjük), vaj, pisztáciakrém, tahini.
Az elkészítés pedig így hangzik: a forma aljába olvasztott tej- vagy étcsokoládét öntünk, amit ha szeretnénk, például fehér csokoládéval megmintázhatunk, hogy esztétikusabb legyen a csoki külseje. Ezután hűtőbe tesszük dermedni, mialatt összedobhatjuk az egyszerre ropogós és krémes tölteléket. Ehhez egy serpenyőben, olvasztott vajon megpirítjuk a kadayif tésztát, amit aztán pisztáciakrémmel és tahinivel (szezámmagkrémmel) keverünk össze.
Ha a csokoládé megdermedt, ráöntjük a kihűlt tölteléket, és egy újabb réteg tej- vagy étcsokival zárjuk az édességet – írja a VG a Mindmegette.hu cikkére hivatkozva. Ismét a hűtőben pihentetjük, majd ha a csoki teljesen megdermedt, kifordítjuk a formából, és szoba-hőmérsékleten hagyjuk kicsit, hogy a megdermedt töltelék visszamelegedjen. Ugyanakkor adódhat a kérdés, a hozzávalókat hol tudjuk beszerezni? Erre a válasz: nagyobb szupermarketek, Lidl, török boltok.