Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Újabb ellenséges drónok jelentek meg a moldovai szakadár régióban

Fotó: A Moldova nemzetközileg el nem ismert, oroszbarát, Dnyeszteren túli, szakadár területének belbiztonsági minisztériuma által közreadott kép a térségben sugárzó orosz nyelvű rádió lerombolt antennáiról a szakadár területen fekvő Maiacban 2022. április 26-án. MTI/AP/Moldova nemzetközileg el nem ismert, oroszbarát, Dnyeszteren túli, szakadár területének belbiztonsági minisztériuma
not image

Takács Petra

2022. április 28. - 06:20

A jelentések szerint lövéseket adtak le Ukrajna területéről a moldovai szakadár régióban található egyik falú felé.

Erről a régió belügyminisztériuma számolt be, akik a közleményükben azt állították, hogy Cobasna felett több drónt is észleltek, amik Ukrajnából érkeztek. A falu amiatt lehet fontos célpont, mert egy lőszerraktárat is tartalmaz, de arról nincs információ, mennyi és milyen fegyverek vannak odabent.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Egyelőre annyit tudni, hogy lövéseket adtak le a határ menti falu felé, további részleteket nem közöltek, kivéve, hogy senki sem sérült meg a támadásban – írja a Sky News. A belügyminisztérium szakértőkre hivatkozva állította azt, hogy Cobasna Európa legnagyobb lőszerraktárával rendelkezik.

Szerdán Hanna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes azzal vádolta meg Oroszországot, hogy a Dnyeszteren túli területeket hídfőállásként használná, aminek segítségével Ukrajna vagy Moldova többi területe ellen indíthatna támadásokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.