Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Drogokkal vett rá prostitúcióra lányokat egy budapesti férfi

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2022. augusztus 31. - 19:22

A lányoktól, akiknek megtiltotta, hogy elhagyják a lakást, a szolgáltatásból befolyó pénzt is elvette.

A fővárosi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki két embert, akik a gyanú szerint több nőt prostitúcióra bírtak rá belvárosi kerületekben, majd az ebből szerzett pénzt elvették tőlük. A lányoknak bántalmazást is el kellett szenvedniük.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 30 éves férfi és egy 25 éves nő ellen. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított éveken át prostitúcióra vett rá nehéz anyagi helyzetben lévő fiatal lányokat belvárosi bérelt lakásokban, akiknek szolgáltatásait internetes oldalon hirdették, és lakást biztosítottak a tevékenységre. A férfi a prostitúciós szolgáltatásokból befolyt összeg felét ígérte a lányoknak, később már a befolyt pénzt teljes egészében elvette tőlük.

Az ügyfelek hívásait M. Violetta fogadta, amikor erre nem ért rá, akkor J. Géza erőszakkal vette rá a lányokat, hogy kezeljék a telefont. Ha pedig nem az általa elvárt módon beszéltek az „ügyfelekkel”, akkor bántalmazta őket.

A férfi kábítószer fogyasztásra is kényszerítette a lányokat, és megtiltotta nekik, hogy elhagyják a lakást.

A bűnügyi felügyeletben lévő férfit a XXII. kerületi rendőrök 2022. augusztus 23-án a hajnali órákban vidéken fogták el, és társával együtt még aznap kihallgatták. A feltételezett elkövetők nem tettek vallomást. A nyomozók az ügy iratait a kihallgatásokat követően megküldték az illetékes ügyészségnek.​

(police.hu)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.