Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

Az egyik donyecki szakadár bíróság halálbüntetésre ítélne három külföldi férfit

Orosz katona a Donyeck megye déli részén fekvõ Volnovaha lerombolt kórházépülete mellett 2022. március 26-án. Az orosz csapatok által blokád alá vont kisváros lakóépületeinek 85 százaléka megsemmisült a harcokban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 15. - 21:23

Az önhatalmúlag kikiáltott “Donyecki Népköztársaság” egyik szakadár bíróságán ténylegesen halálra ítélnének három külföldi állampolgárt.

A Sky News értesülései szerint az oroszok által támogatott egyik kelet-ukrajnai szakadár bíróságon összesen öt külföldi állampolgárt bélyegeztek meg “zsoldosként”, akiket Ukrajnában fogtak el.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A brit John Hardingot, a horvát Vjekoslav Prebeget és a svéd Mathias Gustafssont az ukrajnai Mariupolban, valamint az oroszok által kegyetlenül ostromlott város környékén fogták el az oroszok.

Az orosz állami média szerint az önhatalmúlag kikiáltott “Donyecki Népköztársaság” “törvényei” alapján minden külföldire tényleges halálbüntetés várhat, csupán azért, mert a szakadárok szerint “zsoldosok”.

A szakadárok további két brit állampolgárt, Dylan Healy-t és Andrew Hillt szintén megvádolták, de esetükben nem merült fel a halálbüntetés lehetősége. Noha mind az öten ártatlannak vallották magukat az ellenük felhozott vádakkal szemben, a tárgyalás október elején folytatódik.