Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,52 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
67,186 $

Donald Trumpról neveznének el egy repülőteret a republikánusok

A demokraták heves ellenállása miatt kétséges, hogy sikerül-e véghez vinni a tervet.

Fotó: Unsplash/Lukas Souza
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Republikánus képviselők egy törvényjavaslatot terjesztettek elő melynek célja, hogy a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtér a jövőben Donald Trump volt amerikai elnök nevét viselhesse. A képviselőház közlekedési és infrastrukturális bizottsága elé kerülő törvényjavaslat jogerőre emelkedése esetén a Virginia állambeli Dulles repülőtér a „Donald J. Trump nemzetközi repülőtér” nevet viselhetné.

Bár a törvényjavaslat több republikánus képviselő támogatását is elnyerte, törvényre emelkedésének kilátásai továbbra is bizonytalanok, mivel a demokrata többségű szenátusban valószínűleg ellenállásba ütközik. A virginiai képviselőházi demokraták ugyanis hevesen bírálták a lépést, Gerry Connolly képviselő pedig egyenesen azt javasolta, hogy inkább egy szövetségi börtönt nevezzenek el Trumpról, aki 91 bűncselekmény vádjával áll szemben, írja a Washington Post. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A Washingtontól 26 mérföldre nyugatra fekvő Dulles repülőteret eredetileg John Foster Dullesről, Dwight Eisenhower elnök egykori külügyminiszteréről nevezték el. A repülőteret 1962-ben John F. Kennedy elnök avatta fel hivatalosan, majd 1984-ben átkeresztelték Washington Dulles Nemzetközi Repülőtérre.