Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,019 $

Donald Trump szerint Európának több pénzt kellene fordítania Ukrajna támogatására

Donald Trump volt amerikai elnök felszólította az európai országokat, hogy fokozzák az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatásukat, szerinte ugyanis az Egyesült Államokhoz képest egyenlőtlen hozzájárulások figyelhetők meg.

...svg content...Fotó: EPA/JABIN BOTSFORD / POOL
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Donald Trump saját, Truth Social nevű közösségi platformján közzétett üzenetében kijelentette, hogy az európai országoknak fokozniuk kell az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatásukat. Az üzenet közzétételének időpontja nem a véletlen műve, az amerikai kongresszus ugyanis épp egy jelentős, 61 milliárd dolláros Ukrajnának szánt segélycsomagról készül tárgyalni.

Trump szerint már csak a földrajzi közelség is elegendő okot kell, hogy szolgáltasson arra, hogy az európai országok a jelenleginél nagyobb mértékben támogassák Ukrajnát, ugyanis véleménye szerint nincs rendben az, hogy miközben az Egyesült Államokat egy óceán választja el Ukrajnától, az európai országok  által Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatások még csak azonos szinten sincsenek az USA által nyújtottakkal. Soron kívül Itt a nagy bejelentés, Berki Mazsiék és Hujber Feriék is ott vannak az új Nyerő Párosban

„Az ukránok túlélése és megsegítése az Egyesült Államoknak is fontos, de sokkal fontosabb kellene, hogy legyen Európának, mint nekünk. Mozdulj, Európa!”, írta Trump, Az Ukrajna megsegítéséről szóló tárgyalásokat egyre nagyobb viták övezik Washingtonban, ahol Trump befolyása továbbra is nagyon erős a republikánusok körében, akik Ukrajna helyett leginkább olyan belpolitikai kérdésekre összpontosítanának, mint a mexikói határon történő illegális bevándorlás.

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.