Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Orbán Viktort méltatta az újabb előválasztást nyert Donald Trump

Az újabb előválasztási győzelemmel már semmi akadálya annak, hogy a republikánusok jelöltjeként induljon az elnökválasztáson.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Donald Trump szombaton újabb előválasztást nyert, ezúttal Nikki Haley-t, Dél-Karolina korábbi kormányzóját győzte le. Noha Hailey alulmaradt, nem kíván kiszállni a versenyből, s jelezte, legalább március 5-ig versenyben lesz és harcolni fog. Mindezt azzal indokolta, hogy egyre több republikánus szavazó szeretne alternatívát Trumppal szemben.

Trump a hétvége folyamán nem unatkozott, ugyanis CPAC konferencián is megjelent Washingtonban, ahol egy beszédet is mondott. A beszédében egyebek mellett megemlítette Orbán Viktort is, ezúttal pedig nem keverte össze a török miniszterelnökkel.

A volt elnök amerikai beszédében úgy emlegette Orbánt, mint egy „kemény, okos srácot”. Visszautalt továbbá a miniszterelnök múlt héten megtartott évértékelőjére, melyben Orbán szintén méltatta Trumpot, mondván:

„Nagyon szeretnénk, ha Donald Trump elnök visszatérne az elnöki székbe és békét csinálna itt Európa keleti felén.”

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.