Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Dobrev Klára még csak meg sem említette Magyar Pétert

Kivételesen Dobrev Klára ezúttal nem említette meg Magyar Pétert, Orbán Viktor miniszterelnököt viszont annál inkább.

...svg content...Fotó: Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője, mielőtt leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Áldás utcai általános iskolában lévő szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Már nem lehet szavazni, ezekben a pillanatokban is zajlanak a számlálások, de lehetséges, hogy akár másfél hónapig is elhúzódhat az önkormányzati választások hivatalos eredményének közlése. Ma késő estig azonban a legfontosabb kérdésekre válaszokat kaphatunk, miközben Tordai Bence drámai módon bejelentette a kilépését a Párbeszédből.

Dobrev Klára is figyeli az eseményeket, aki ezúttal csak Orbán Viktort ekézte, kivételesen Magyar Péter nem került szóba, igazán még utalás formájában sem. A Tisza Párt vezetője szerint csak ők lesznek esélyesek a Fidesz ellen, még a DK sem, amire valószínűleg később Dobrev szintén reagálni fog. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Szeretném mindenkinek megköszönni, aki ma a szavazófülkében kinyilvánította, hogy elege van az Orbán-rendszerből! Mindenki, aki ma így tett, részese lesz ennek a velejéig romlott hatalomnak a lebontásában, és egy szabad Magyarország felépítésében.” – írta a Facebook oldalán Dobrev Klára.

Dobrev összességében ugyanazokat a gondolat fogalmazta meg, mint az elmúlt 14 évben, miközben a Tisza Párt alig pár hét alatt átvette az irányítást a baloldalon, és messze nagyobb erőt képvisel, mint a többi baloldali párt. „Különösen szeretném megköszönni azoknak, akik ma úgy döntöttek, hogy nemcsak Orbán Viktorból van elegük, hanem abból az elhibázott és igazságtalan jobboldali politikából is, ami magyarok millióit hagyja cserben minden egyes nap az országban, és amely nem szövetségesként, hanem ellenségként tekint az EU-ra.”

„Akik ma rám, és a DK-MSZP-Párbeszéd listájára szavaztak, azok egyértelművé tették, hogy ott akarnak lenni az Európai Egyesült Államokban, mert nemcsak magyarok, hanem európaiak is, és szeretnék ezt a mindennapjaikban is érezni. Ők az első sorokban fognak állni, amikor a hazánkból egy szabad, igazságos, európai Magyarország lesz. Köszönöm a bizalmukat, bizalmatokat, a munka folytatódik!”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.