Clouds
21 Budapest
Dollár
354,13 Ft
Euró
385,88 Ft
Font
432,43 Ft
Bitcoin
23,640 $

Dobos Evelin győzelmével zárult a Konyhafőnök VIP

Fotó: RTL
TV

Takács Petra

Szerkesztő

A döntőbe jutott két versenyző fej-fej mellett haladtak, végül azonban a zsűri úgy ítélte meg, hogy Dobos Evelin ételei bizonyultak jobbnak.

A Konyhafőnök VIP Fináléjában két nagyon tehetséges versenyző mérkőzött meg, így a zsűrinek nehéz dolga volt, azonban csak egy ember nyerhette el a Konyhafőnök címet.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Dobos Evelin és Kardos Eszter szálltak ringbe a végső győzelemért, ezúttal azonban nem egyedül: Evelint Fésűs Nelly és Nagy Zsolt, Esztit pedig Geszler Dorottya és Kollányi Zsuzsi segítette.

A feladat nem volt egyszerű, mert mindkét csapatnak 3 előételt, 3 főételt és 3 desszertet kellett elkészítenie.

Evelin Nellyvel rögtön megtalálta a közös hangot, így hatékonyan tudtak együtt dolgozni, azonban Nagy Zsolt egy kicsit lassabban mozgott a konyhában, mint Evelin szerette volna. A színésznő úgy döntött, hogy Zsolt erősségeire épít, és kihasználja a fókuszált állapotát, így olyan munkákat bízott rá, amik odafigyelést igényeltek. A közös főzésnek mindketten örültek, mert a verseny kezdete óta szoros kapcsolat alakult ki közöttük.

Kardos Esztiék is rohamtempóban igyekeztek elkészíteni a fogásokat, de nem ment zökkenőmentesen a feladat: a színésznő nem magyarázta el pontosan a segítőinek, hogy milyennek képzeli el az elkészült tányérokat, így Dorottya nehezen tudta végrehajtani Eszti utasításait, ami konfliktushoz vezetett. 

A két finalista erőn felül teljesített, így egy olyan menüsort tálaltak ki a zsűri tagjainak, ami teljesen elvarázsolta őket. A kóstoláson azonban nem csak a megszokott zsűritagok vettek részt: Ákos, Jenő és Zé apukái is csatlakoztak az értékeléshez, így már nem három, hanem hat szempár vette górcső alá a finalisták fogásait.

A verseny nagyon szoros volt, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga, amikor dönteniük kellett, hogy ki legyen Magyarország Konyhafőnöke. A választásuk Dobos Evelinre esett, aki először nem akart hinni a fülének, annyira megérintette, hogy ő állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.