Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Itt a DK-s Megafon, a Hétköznapi Hősök

Úgy tűnik, Hétköznapi Hősök néven elindult a párt saját Megafonja.

...svg content...Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Hétköznapi Hősök csapata egyebek mellett azt állítja magáról, hogy „az erő, ami a kormányváltáshoz vezet, és az út a demokratikus, szabad Magyarországhoz. Baloldali és európai értékeket valló ellenzékiek, akiknek elegük van már abból, hogy a közpénzből meggazdagodott hatalmasoknak áll a világ (…). A Hétköznapi Hősök egy alulról szerveződő, elsősorban az online térben kiteljesedő mozgalom, amelyet olyan emberek alapítottak, akik nem várnak ölbe tett kézzel a kormányváltásra, hanem tesznek érte a saját mindennapjaikban”.

Röviden pedig egy olyan formáció, amely több véleményvezérből áll, s ők a Facebookon terjesztett videóikban a DK kommunikációs paneljeit visszahangozzák a kormányközeli Megafon aktivitásához hasonlóan – szúrta ki a 24.hu a Telex cikkét. Mint írják, az oldalt két hete indították el, és jelenleg 500 követővel rendelkezik. Induláskor még a rajongókkal fotózkodó Dobrev Kláráról mutattak montázsokat, de a május 17-ei Partizán vita után új fokozatra kapcsoltak. A véleményvezérek elmondták, hogy számukra a DK-MSZP-Párbeszéd listavezetője volt a legmeggyőzőbb, miközben Magyar Pétert és Deutsch Tamást bírálták a távolmaradásuk miatt. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Miután Dobrev bemutatta a bizonyítékait arra vonatkozóan, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként a 2000-es évek elején pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek, a véleményvezérek témát váltottak. Elmondták, hogy Dobrev szerintük ledobta az atomot, és innentől az lett a téma, hogy Sulyok, ahogy azt a DK listavezetője is mondta, egy köztörvényes bűnöző, június 9-én pedig őt és a kormányt is el kell zavarni, ahogy azt a DK ígéri – fogalmaznak a cikkben.

De részletezik azt is, hogy a Meta Ad Library adatai szerint idáig 4 millióért hirdette a videóit a tizenkét arcból álló csapat, melynek tagjai a Megafon mintájára saját szerzői Facebook-oldalt is kaptak. Az elmúlt 30 napban az Ellenszél című ellenzéki propagandalap 8 milliót, a DK-közeli Nyugati Fény 2,4 milliót, a főleg Magyar Péter hiteltelenítésével foglalkozó Molnár Csaba, a DK alelnöke pedig 12,4 milliót. Ezek a költések összehasonlíthatatlanok a kormányoldaléval: az elmúlt egy hónapban csak Bohár Dániel, a Megafon egyik arca 45 milliót hirdetett el a Facebookon – emelik ki.

Mint azt már megírtuk, egy hónap alatt a Facebookon a második legtöbbet költő ellenzéki politikussá lépett elő Molnár Csaba. A Meta Ad Library korábbi összesítője szerint 30 nap alatt több mint 7 millió forintért hirdetett a közösségi oldalán, aminél többet csak párttársa, Dobrev Klára szánt hirdetésekre a kormánytól független oldalon, egészen pontosan 14 milliót. Egyúttal arra is fény derült, hogy Molnár legalább 6,5 millió forintot fordított a Tisza Párt alelnökét hiteltelenítő posztokra, többet, mint amennyit Vitézy Dávid (6,2 millió), Karácsony Gergely (3,3 millió) és Donáth Anna (1,9 millió) ugyanennyi idő alatt összesen elköltött a Facebookon.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.