Disneylandtől Disney Worldig futott egy férfi, hogy egy fontos dologra hívja fel a figyelmet

Fotó: Craig Adderley/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.12 - 16:27

4500 kilométert futott egy férfi, hogy felhívja az 1-es típusú cukorbetegségre a figyelmet.

Az 1-es típusú cukorbetegségre szerette volna felhívni egy elszánt texasi férfi a figyelmet azzal, hogy az első emberként teljesítette futva a Disneylandtől Disney Wordig vezető utat.

A planoi Don Muchow beteljesítette egy álmát azzal, hogy elért az orlandói Disney Worldbe – ehhez a kaliforniai Disney Landből indulva összesen több mint 4500 kilométert futott. Az 59 éves marketing igazgató ultrafotó, Ironman és 1-es típusú cukorbetegségtől szenved – írja a New York Post.

2020 februárjában elindult teljesíteni a “Mouse2Mouse” névre keresztelt kihívást az elsőként a világon (a név Miki egérre utal), hogy felhívja a figyelmet a diabéteszre. A sportoló február első napján indult el Newport Beachről, de 2000 kilométer után Tarzanban, Texasban kénytelen volt megszakítani útját március 22-én a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt.

Muchow édesapja néhány héttel azután elhunyt, hogy fia megkezdte útját, így, hogy a családjával legyen, és a járvány alatti biztonságra való tekintettel legközelebb szeptember 24-én indult el ismét. A fertőzésszámok növekedése miatt újra meg kellett állnia egy hónappal később, végül a futás utolsó szakaszát március 2-án kezdte meg, és április 5-én érkezett meg Disney Worldhöz.

A Disney-nél ujjongva és tapsolva fogadták a férfit az ott dolgozók és a vendégek. 

Szürreális érzés volt. Olyan sok időt töltöttem azzal, hogy odaérjek, aztán hirtelen ott voltam. Még csak most kezd leesni

– mondta el Muchow a Fox Newsnak. A futó ráadásul elszánta magát, hogy nem csak a két vidámparkot, de a Csendes-óceánt és az Atlanti-óceánt is látni fogja útja alatt, Melbourne-ig meg sem állt, ahova végül április 7-én érkezett meg. 

Muchow felesége, Leslie Nolen mindvégig támogatta férjét és a legfontosabb dolgokkal egy furgonnal követte őt. Az ultrafutó a cukorbetegsége miatt napi inzulin injekcióra van szüksége, valamint inzulinpumpát és folyamatos glükózmonitort használ – ez utóbbi értesítést küld Nolen telefonjára, ha férje cukorszintje túl alacsony.

Útja alatt Muchow átlagosan napi 51 kilométert tett meg, ami hosszabb, mint egy maraton távolsága, és 88 napon keresztül futott összesen. A házaspár számára igazi álom valósult meg, amikor elértek Disney Worldbe, hiszen mindketten valódi rajongói a Disney legendás világának. 

A Disney mottója, “Ha nem tudod megálmodni, meg tudod tenni”, nagyon közel áll hozzám. Az álmok nagyszerűek, de az emlékek még jobbak

– mesélte a férfi. Azoknak, akik maratonfutásra vágynak, azt tanácsolta, hogy kis célokat kitűzve, lépésenként tegyék meg, amit kitűztek elé, és a legapróbb sikereiket is ismerjék el maguk felé.