Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

További Hírek

A diabétesz világnapja alkalmából a magyar cukorbetegeknek üzenet a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Kásler Miklós szerint kijelenthető, hogy minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatékony.

Egy olyan speciális terápiát alkottak meg kutatók, melynek segítségével a hagyományos inzulin injekciók helyett egy beültetett inzulinpumpával szabályozható automatikusan a szervezet vércukorszintje.

Újabb bizonyítékot találtak kutatók arra, hogy azoknál a páciensek, akik hosszú évek során kezeletlen magasvérnyomás-betegségben szenvedtek, nagyobb eséllyel alakult ki 2-es típusú diabétesz és Alzheimer-kórhoz vezető demencia.

4500 kilométert futott egy férfi, hogy felhívja az 1-es típusú cukorbetegségre a figyelmet.

Az UNC Orvostudományi Kara által vezetett kutatás eredményei azt mutatják, hogy a cukorbetegeknél széles körben alkalmazott gyógyszerkészítmény csökkenti a fertőzött T-sejtek anyagcseréjét a HIV-replikáció során.

Habár egyelőre csupán egereken sikerült bebizonyítani az eljárás módszertanát, könnyen lehet, hogy embereknél is hasonlóan működik a technológia.

Egészen hátborzongató történetet osztott meg a Facebookon egy diabetészes vakcinaigénylő, aki két eltérő gyártó védőoltását kapta meg.

Egy hat európai országot vizsgáló, új felmérés eredményei alapján, a résztvevők 58 százalékánál alakult ki valamilyen pszichés betegség a karantén alatt, többnyire alvászavar, bizonyos esetekben pedig pánikbetegség is kialakult a megkérdezetteknél.

Férfiaknál az alacsony tesztoszteronszint rengeteg egészségügyi problémát okozhat, ami a szexuális funkciók károsodásához, depresszióhoz, valamint az izmok és csontok visszafejlődéséhez vezethet.