Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Dinnyeszezon: remek híreket kaptak a magyarok

Jó hírekkel szolgáltak az egyik legkedveltebb gyümölcs kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Rens D
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az agroinform.hu legfrissebb előrejelzéséből derült ki, hogy a nyárias tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja – idén a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektáron ültettek dinnyét a termelők.

Nagypéter Sándor, a Fruitveb alelnöke, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke úgy látja, idén akár már július elején leválthatja a hazai kínálat a hazai piacon jelenleg kapható spanyol, görög importdinnyéket. Ugyanakkor nem várható túlkínálat, mivel az importdinnyék érésére is a szokásosnál hamarabb került sor ebben az évben. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Az elemzésből az is kiderült, hogy a 2022-es mélypontot követően ismét növekedni kezdett a dinnye termőterülete: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében például 35-40 százalékos növekedés történt.

A jelentés szerint a vevők egyre inkább a magnélküli vagy kevés maggal rendelkező fajtákat kedvelik, a kisebb, könnyen tárolható dinnyék pedig előnyt élveznek a nagyobb, 8-10 kilós dinnyékkel szemben.

Az árak kapcsán pedig megnyugtattak, idén nem kell számítani a dinnye árának jelentős emelésére, a tavalyi árakkal számolhatnak a vásárlók.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.