Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

10 gigabites otthoni internettel rukkolt elő a Digi

TÉMÁK:
#DIGI #Internet
Twenty20
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Eszméletlen sebességű sávszélességet kínáló száloptikai-alapú internetszolgáltatás jön a Diginél.

Ismét rekorderré válik a Digi Távközlési Kft. a magyar vezetékesinternet-piacon. A cég elsőként vezette be Magyarországon az optikai (G-PON) elérésen keresztül biztosított, 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló otthoni díjcsomagjait, idén év végén pedig szintet lépve jönnek az akár 10 Gbps letöltési sebességet biztosító díjcsomagok XG-PON technológiával – adta hírül a HWSW portál.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A Digi sajtótájékoztatóján kiderült, a cég FTTH hálózata ma már szinte a teljes vezetékes lefedettségi területen elérhető, ráadásul az iparágban egyedülálló módon kizárólag egyetlen díjcsomaggal, mely letöltési irányban 1 Gbps, feltöltési irányban pedig 300 Mbps sávszélességet kínál.

Ez egészül ki rövidesen az újonnan érkező díjcsomagokkal, melyek 2,5 és 10 Gbps sávszélességet biztosítanak majd szimmetrikusan, le- és feltöltési irányban egyaránt. A két konstrukció havi díja a Digi tájékoztatása szerint 4000 és 5000 forint lesz majd – írta a lap.

Fokozatosan fogják bevezetni a szolgáltatást: decembertől csupán a főváros néhány kerületében, 2022 márciusában azonban már Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is megjelenik az egyedülálló sávszélességgel rendelkező opció.