Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

Százezrek élvezhetik mostantól a gyorsabb internet előnyeit Magyarországon

Több mint 840 ezer diák kapott lehetőséget arra, hogy gyorsabban internetezhessen a kormány által.

Fotó: Unsplash/Brooke Cagle
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint 840 ezer tanuló számára biztosított a gyorsabb wifi- és internetelérés, miután lezárult az állami köznevelési és szakképző intézmények informatikai rendszereit érintő fejlesztés – közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) kedden az MTI-vel.

Mint írták, a GINOP pályázat keretében 21,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegből megvalósult projekt révén a KIFÜ országosan 440 szakképző iskolát lát el belső wifi-hálózattal, 3983 iskolának pedig a digitális oktatási stratégia (DOS) által elvárt sávszélességet biztosít. Így több mint 848 ezer diák számára vált elérhetővé a kor igényeinek megfelelő internet- és wifi-hozzáférés – tették hozzá. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Közölték: a 100-500 fős intézményekben másodpercenként 100 megabit, míg az ennél nagyobb feladatellátási helyeken másodpercenként legalább 1 gigabit a sávszélesség.

A digitális oktatás alapjait jelentő fejlesztésnek köszönhetően a kialakított nagy sávszélességet biztosító hálózaton, valamint a vidéki egyetemeken kialakított oktatási platformokon hozzáférhetők a többi között az Oktatási Hivatal digitális tananyagai, a Nemzeti Köznevelési Portál és az iskola saját szerverén tárolt anyagok – olvasható a közleményben, amely szerint a korszerű infrastruktúra támogatja a digitális eszközök alkalmazását, a diákok számára pedig elérhetővé és letölthetővé teszi azokat a tartalmakat és tananyagokat, amelyek ismereteiket bővítik.

A KIFÜ rögzítette: a programnak köszönhetően minden diák számára biztosítottá vált a megfelelő digitális kompetenciák megszerzése.

(MTI)

Hivatalos: 2025-ben debütál a The Last Of Us 2. évada

Az HBO már korábban is jelezte, hogy 2025-nél korábban nem számíthatunk a második évadra, most azonban hivatalosan is megerősítették.