Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Diákmunka: leginkább ezeken a területeken keresnek munkaerőt

Több lehetőség közül is választhatnak a dolgozni vágyó tanulók idén nyáron.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már csak néhány hét és itt a vakáció, ami több ezer diák számára a pihenés és a tanulásmentes hétköznapok mellett a munkakeresést is jelentheti. Ezzel ugyanis tapasztalatra és némi extra bevételre tehetnek szert, amiből több vágyott dologra (pl. új okostelefon, divatos kerékpár, külföldi nyaralás a barátokkal, stb) is futhatja.

Jelenleg több ezer álláslehetőség között válogathatnak a diákok országos szinten. A fiatalok munkavállalásának legegyszerűbb módja a diákszövetkezeteken keresztül kínálkozik, ahol a dolgozni vágyókat egyszerűsített, online regisztráció, adminisztráció és mindenfajta segítség várja – írja a Pénzcentrum.

Katkics Attila HR szakember szerint komoly munkaerőhiány mutatkozik minden szakmában, ezért a diákokat nyáron több helyen is szeretettel várják, ahol főként asszisztenseket, adminisztrátorokat, kisegítőket, recepciósokat, felszolgálókat, árufeltöltőket keresnek, de lehetőség nyílik számos szakirányú pozícióra is:

Leginkább marketing, ellátási lánc, IT és HR területen helyezkedhetnek el, amivel a diákok adott esetben a tanulás utáni visszatérés lehetőségét is megalapozhatják, betekinthetnek a vágyott szakmába és kapcsolatokat építhetnek. „Idén egyébként jellemzően 1500-2500 forintos bruttó órabér között válogathatnak a tanulók” – magyarázta a szakember.

Annak kapcsán, mikre kell nagyon odafigyelni a diákmunka elvállalása előtt, ebben a cikkünkben számoltunk be részletesebben. Egyebek mellett fontos tudni azt is, hogy a nyári szünetben 15 éves kortól lehet munkát vállalni, 16 éves kortól viszont már van lehetőség az év közbeni, maximum napi 8 órás munkavállalásra is, a szülői beleegyezés azonban 18 év alatt elengedhetetlen.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.